Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 01.06.2016
Ştiri şi Joburi

„Vreau șansa mea!”, un proiect pentru tinerii dezavantajați

„Vreau șansa mea!” oferă servicii de orientare, consiliere, formare profesională și integrare pe piața muncii pentru tineri cu dizabilități.

Proiectul este implementat de Fundația CHANCE FOR LIFE și își propune să sprijine tinerii dezavantajați pentru a-și completa educația, a beneficia de formare profesională și a se integra social și profesional.

Sesiunile de consiliere în carieră, susținute de un psihopedagog special, vor fi individuale și / sau de grup. Prin intermediul acestora, tinerii își vor putea identifica interesele și aptitudinile și vor fi susținuți în procesul de luare a unei decizii de carieră precum și în elaborarea traseului educațional și profesional.

Pentru a garanta succesul programului de formare, tinerii vor stabili, împreună cu specialiștii, care sunt nevoile lor educaționale pentru a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare profesiei alese.

Dintre cursurile organizate prin proiect amintim:

- Cursuri de dezvoltare a abilităților de lucru cu calculatorul – ca o condiție de bază pentru adaptarea la condițiile actuale pe piața muncii, tinerii își vor îmbunătăți abilitățile de lucru pe calculator.

- Cursuri de calificare – tinerii vor putea opta pentru a urma cursuri de calificare în        domenii diverse, în funcție de interesele și abilitățile lor.

- Educație financiară – tinerii vor beneficia de sesiuni de educație financiară, corelate cu statusul lor profesional: planificarea și managementul bugetului, aspecte legate de economisire și modul de folosire a produselor bancare (carduri, depozite banțare etc.).

Odată cu finalizarea procesului de consiliere în carieră și formare profesională, tinerii vor fi asistați în identificarea unui loc de muncă potrivit intereselor, pregătirii și experiențelor lor anterioare. În paralel, aceștia vor participa la sesiuni de pregătire pentru angajare (realizarea C.V.-ului, scrisoare de intenție, recomandări, scrisoare de mulțumire) și pentru interviu. Post-angajare, ei vor beneficia de servicii de suport în perioada adaptării la noul loc de muncă.

 Sunt invitați să se înscrie în proiect tinerii:

- cu vârste cuprinse între 18 și 38 ani

- cu certificat de handicap

- care își doresc să se dezvolte personal și profesional.

Pentru mai multe informații accesați http://chanceforlife.ro/2016/05/25/vreau-sansa-mea-un-nou-proiect-chance-for-life/

Fundaţia CHANCE FOR LIFE este o organizaţie neguvernamentală înființată în anul 2001, care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life, formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări