ONG
Al treilea sector
Data: 13.12.2013
ONG

Voluntariat de 35 de lei

Proiectul cu cel mai mic buget premiat în cadrul ediţiei din 2013 a Galei Naţionale a Voluntarilor a avut la dispoziţie doar 35 de lei. În schimb, cel mai costisitor program recompensat la eveniment a beneficiat de un buget de 2,4 milioane de lei.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Cele nouă proiecte de voluntariat ale anului 2013 premiate la Gala Naţională a Voluntarilor au avut un buget total de peste 2,6 milioane de lei. Primele trei programe recompensate, în funcţie de bugetul alocat, au fost:

Sigur.info (2,4 milioane de lei), Asociaţia Salvaţi Copiii – parte a unui proiect transnaţional implementat în 30 de ţări, printre care şi România, care îşi propune promovarea utilizării sigure a Internetului şi a noilor tehnologii online;

Rocket Bike Fest Help Autism (74.020 de lei), Asociaţia Help Mălin – a fost dedicat promovării conceptului de familie, ca bază elementară a societăţii civile;

Brutăria de Fapte Bune (66.750 de lei), Banca Comercială Română – şi-a propus să valorifice implicarea în comunitate şi voluntariatul.

În schimb, proiectul cu cel mai mic buget (35 de lei) premiat la gală a fost „Expoziţia Corul Inocenţilor”, organizat de Hospice „Casa Speranţei”, în parteneriat cu Primăria Braşov. Timp de o săptămână, turiştii şi braşovenii care au ajus în centrul oraşului au păşit printre 4.000 de figurine de lut, care înfăţişau diferite faţete ale personalităţii umane. Obiectele au fost modelate manual de artistul Andrei Pandea Antonescu. Alte două proiecte care au beneficiat de finanţări scăzute, respectiv 1.000 şi 2.000 de lei, şi care au fost premiate la eveniment, au fost implementate de Primăria Roman şi de Asociaţia Ihtis Botoşani.

La eveniment, aflat la cea de-a treia ediţie, au fost acordate, în total, 22 de premii. În cadrul primelor gale, derulate în 2011 şi 2012, cei 44 de câştigători au fost aleşi din peste 340 de nominalizări înscrise în concurs de organizaţii neguvernamentale, instituţii publice şi companii. Cele 189 de proiecte finaliste din primele două ediţii au însumat peste şase milioane de ore de voluntariat.

231.084 de zile lucrătoare au petrecut voluntarii în proiectele finaliste din 2011 şi 2012

Peste 8 milioane de lei valorează munca depusă de voluntari în proiectele finaliste din 2011 şi 2012

Federaţia VOLUM, organizatorul Galei, alături de Ministerul Tineretului și Sportuluicomplexul Național Sportiv „Lia Manoliu”Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și reprezentanța Comisiei Europene la București,  a primit peste 250 de nominalizări, pentru cele patru categorii şi 22 de secţiuni ale competiţiei din 2013. Câştigătorii au fost ales din 101 de finalişti.

Sursa foto: Facebook Hospice Casa Speranţei

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări