ONG
Al treilea sector
Data: 24.02.2015
ONG / Social

VIDEO: Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate

Mass-media devin, din ce în ce mai des, exponentele stereotipurilor de gen adânc înrădăcinate în societate. Melania Medeleanu, jurnalist Prima TV, ne vorbește live despre impactul social al stereotipurilor de gen promovate de mass-media.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Asociația React organizează astăzi, 24 februarie, un atelier cu componentă de formare, pe tema cauzelor și efectelor stereotipurilor de gen trasmise, direct sau indirect, prin intermediul mass-media și publicității.

Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și Melania Medeleanu, jurnalist la postul de televiziune Prima TV, vor vorbi despre femeile din societatea actuală, care încearcă să copieze tiparele promovate în mass-media. Astfel, din cauza modelelor prezentate în presa scrisă și în televiziune, tot mai multe femei își doresc să dobândească un anumit statut social doar prin asociere cu un bărbat puternic sau doar prin calitățile fizice și sexuale.

Agenda atelierului, intitulat „stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”, poate fi consultată AICI.

Evenimentul face parte din proiectul „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”, care promovează egalitatea de șanse și integrarea socio-profesională în rândul femeilor din mediul urban.

Vă invităm să urmăriți, prin live streaming, discuțiile din cadrul atelierierului:

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări