ONG
Al treilea sector
Data: 27.06.2014
ONG / PR & marketing

Un nou Facebook, doar pentru ONG-uri

Organizațiile neguvernamentale care vor fi proprietarele unui domeniu .ngo” sau .ong” vor avea acces la o nouă metodă de relaţionare cu publicul şi de strângere de fonduri.

Public Interest Registry (PIR), organizația neguvernamentală americană care deține dreptul de folosire pentru domeniile „.org”, „.ngo” și „.ong”, va crea un hub, similar Facebook, pentru ca ONG-urile să interacționeze mai ușor cu publicul şi între ele, scrie civilsociety.co.uk. Totodată, asociațiile sau fundațiile cu domeniu în „.ngo” sau „.ong”, vor putea să își personalizeze paginile cu informații și conținut și, de asemenea, să le folosească pentru a primi donații. PIR nu va administra donațiile.

Donatorii interesați să sprijine una sau mai multe organizații vor avea la dispoziție un motor de căutare după cuvinte cheie, misiune si locație. Doar organizațiile care vor îndeplini criteriile stabilite de PIR vor putea avea acces la un domeniu „.ngo” sau „.ong”.

„Domeniul <<.ngo>> va fi un spațiu exclusivist, iar organizațiile vor putea primi un astfel de domeniu doar dacă sunt cu adevărat nonprofit”, spune Ulrich Retzlaff, director of channel management la PIR.

ONG-ul american are deja o bază de date cu organizații pe care le consideră eligibile să facă parte din rețea, pe baza reglementărilor legale existente la nivel mondial. Totuși, procesul de înscriere este deschis și pentru alte entități nonprofit care nu fac parte din baza de date a PIR.

Retzlaff a menționat că ONG-urile membre în comunitatea „.ngo” vor putea semnala eventualele nereguli făcute de alte organizații partenere, pentru a fi excluse din rețea.

Taxa de folosire a domeniilor „.ong” și „.org” pe care o va cere PIR va fi în jurul a 45 de dolari anual. Potrivit lui Retzlaff, peste 12 milioane de organizații neguvernamentale, din toată lumea, au potențialul de a face parte din rețea. „Credem că portalul va începe să funcționeze cu adevărat după ce vom atinge 500.000 de utilizatori. Vom avea nevoie de cel puțin un an ca să atingem această cifră”, a menționat oficialul PIR.

ONG-urile pot să-și exprime interesul pentru un domeniu „.ngo” sau „.ong” încă de pe acum. Însă noile domenii vor deveni active, cel mai devreme, în octombrie sau noiembrie.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări