Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 14.09.2015
Ştiri şi Joburi

Trei bănci în parteneriat pentru educație

Teach for Romania, în parteneriat cu BCR, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank, investeşte aproape 70.000 de euro în educaţia de calitate.

În cadrul programului Teach for Romania, 18 profesori și învățători au fost la catedră în anul școlar 2014-2015, în comunități cu provocări socio-economice, unde există elevi cu indicatori școlari foarte scăzuți.

70.000 de euro vor fi folosiţi pentru recrutarea, formarea și susținerea candidaților selectați pentru a deveni profesori sau învățători pentru o perioadă de doi ani de zile, precum și pentru asigurarea unui nivel de educație cât mai ridicat pentru copiii din comunitățile vulnerabile.

‘‘Teach for Romania a reușit să aducă în premieră, la aceeași masă, trei bănci importante din România, care s-au implicat în programul nostru și au investit în educația de calitate a copiilor din comunitățile în care activăm. Împreună cu acești parteneri și cu alți susținători ne-am propus să ne extindem rețeaua de profesori și de învățători Teach for Romania, de la 18 la 39, în anul școlar 2015-2016. Teach for Romania susține investiția în viitoarea generație de lideri în educație, asigurând astfel șanse egale la o viață mai bună, pentru toți copiii din România.’’ a declarat Ionuț Soleanicov, director general și co-fondator Teach for Romania.

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții celor trei bănci partenere au susținut nevoia de a investi în educație, ca domeniu strategic pentru viitorul României.

“Credem cu tărie că educația este cea care asigură un viitor sustenabil României. Copiii de astăzi reprezintă profesioniștii de mâine. Forța de muncă bine pregătită înseamnă o societate mai bogată și mai competitivă din punct de vedere economic.”, a declarat Paul Ursaciuc, Vice Președinte Operațiuni & IT, BCR.

“Ma bucură, în primul rând, exemplul de parteneriat pe care sectorul bancar îl transmite astăzi și celorlalte industrii. Personal, consider educația motorul principal de dezvoltare al unei societăți, iar UniCredit Bank este în România reprezentantul unei culturi extinse de implicare socială pe care o împărtășim cu colegii din grup la nivel european.”, a apreciat Septimiu Postelnicu, Vice Președinte Global Banking Solutions UniCredit Bank

“Ma bucur că Raiffeisen poate contribui la dezvoltarea învățământului românesc.  Ceea ce mulți dintre noi am realizat se datorează și educației primite și dezvoltării continue prin învățare.  Proiectul pe care am ales să îl sprijinim este construit în jurul ideii de a susține profesorii și de a-i ajuta să ajungă în acele zone unde este nevoie de ajutor, pentru a oferi copiilor din țară o șansă la o educație mai bună, si astfel, la un viitor prosper.”, a declarat Bogdan Popa, Vice President & CFO Raiffeisen Bank România.

Teach for Romania este un program cu impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Învățatorii și profesorii deveniți alumni Teach for Romania, la sfârșitul celor doi ani de predare la clasă, vor fi pregătiți pentru a contribui la crearea unui sistem educațional echitabil și de înaltă calitate, fie rămânând în educația formală, fie lucrând în domenii conexe acesteia.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări