Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 18.08.2015
Ştiri şi Joburi

Tradiţii încă vii, la Mălâncrav

Meşteşugarii din Mălâncrav care stăpânesc tehnici tradiţionale fac demonstraţii în cadrul unui proiect al fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Proiectul “Traseu cultural Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, implementat de Fundaţia Mihai Eminescu Trust, are în desfășurare un program zilnic de demonstrații ținute de meșteșugari din sat care mai stăpânesc tehnici tradiționale.

Derularea diverselor activități din cadrul proiectului fundaţiei vor crea oportunități pentru membrii comunității locale, inclusiv pentru cei de etnie romă, în vederea valorizării patrimoniului material și imaterial local, promovării egalității de șanse și păstrării autenticității, contribuind astfel la crearea unui model de bune practici la nivel regional și național. În cadrul centrului expozițional inaugurat la Gospodăria nr. 139, care este și punctul de plecare pe traseul cultural creat de reprezentanţii fundaţiei, vizitatorii au la dispoziție pliante, broșuri, hărți și cărți de vizită, al căror scop este prezentarea și promovarea meșteșugarilor, a meșteșugurilor și a tehnicilor utilizate.

Un alt capitol important al proiectului este promovarea satului Mălâncrav și a comunității locale în mediul online. Campania de promovare este susținută de pagina de Facebook www.facebook.com/malancravheritage și de pagina de Internet www.malancrav.ro, locuri în care vizitatorii pot obține informații, în mai multe limbi de circulație internațională.

Proiectul “Traseu cultural Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu” este finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, în cadrul Programului PA16/RO12 “Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări