Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Tips&Tricks: Cum scriem o propunere de proiect pe drepturile omului

ONG-iştii au multe idei pentru o societate mai bună; dar fiecare idee are un buget. De aceea, scriem proiecte de câte ori avem ocazia. AlTreileaSector.ro a găsit online câteva resurse care să vă sporească şansele de a obţine finanţare.

Multe ONG-uri care lucrează în domeniul drepturilor omului consideră scrierea de proiecte o adevărată provocare. Deşi conceptualizarea unui proiect este relativ uşoară după evaluarea comunităţii vizate, să scrii totul într-o formă predefinită poate fi dificil.

Capacitatea de a scrie o propunere de proiect este una dintre calităţile importante ale oricărui fundraiser de succes. Formele propunerilor pot varia destul de mult în funcţie de finanţatorul care le solicită, iar în cele mai multe cazuri, dacă apelaţi la o agenţie care să scrie proiectul pentru dvs., acestea nu vă cer propunerea de proiect integrală, preferând un brief (sau rezumat).

Site-ul dedicat surselor de finanţare pentru sectorul ONG internaţional, www.FundsForNGOs.org, a publicat o serie de articole prin care oferă îndrumare de bază pentru organizaţiile care doresc să scrie proiecte în domeniul drepturilor omului şi modalităţi de a prezenta ideile lor agenţiilor de consultanţă sau finanţatorilor.

Mai jos, găsiţi link-urile către articolele care să vă ajute în schiţarea şi dezvoltarea unei propuneri de proiect în domeniul drepturilor omului (articolele sunt disponibile în limba engleză) :

 

Sursa: FundsForNGOs.org

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări