Economie socială
Al treilea sector

Textilia ţese bunăstare într-o localitate din Cluj

Localitatea Sic, din judeţul Cluj, are 2.900 de locuitori. Aici, Asociația Textilia a decis să creeze locuri de muncă pentru persoanele fără şanse de angajare.

Asociația Textilia este una dintre structurile de economie socială înfiinţate prin proiectul Punţi Comunitare. Textilia este specializată pe fabricarea de textile brodate, create de localnicii cărora le-a oferit un loc de muncă şi formare profesională. Angajaţii asociaţiei fac parte din grupuri vulnerabile care nu aveau şansa să îşi găsească un loc de muncă decent decât dacă îşi părăseau domiciliul sau plecau din ţară.

Obiectele textile marca textilia sunt atent meșteșugite şi au atât motive tradiționale specifice zonei de Câmpie Transilvană, cât și motive tradiționale adaptate decorațiunilor moderne.

Managerul Asociației, Balogh Tibor, este de părere că structura de economie socială pe care o manageriază reprezintă o șansă pentru categoria de persoanele provenite din mediul rural sau din zone izolate, care au aveau nevoie de un loc de muncă. În plus, Textilia oferă echipei din atelier un prilej de promovare, păstrare și transmitere a motivelor tradiționale care se regăsesc pe covoare, feţe de masă, perne decorative, textile decorative.

Detaliu geanta TEXTILIA Carpeta lana TEXTILIA Geanta TEXTILIA

Cu toate că centrul activității îl constituie realizarea produselor tradiționale, clienții au posibilitatea de a opta pentru modele stilizate care să se potrivească oricărei case moderne. Produsele create în atelierul Textilia pot fi achiziționate de la punctul de vânzare din satul Sic sau prin intermediul magazinului online. Obiectele de artizanat mai pot fi zărite și în cadrul taberelor etnografice sau în vitrinele magazinelor de artizanat din Cluj-Napoca.

Mai multe informații despre Asociația Textilia, produse și comenzi pot fi găsite accesând website-ul http://textilia.ro/despre-noi.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări