ONG
Al treilea sector
Data: 14.03.2016
ONG / Advocacy

Tehnici moderne de lobby şi advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilități

Proiectul „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” învaţă ONG-iştii să aplice tehnici moderne de lobby şi advocacy.

Asociația Totul pentru Tine, Asociația Viață Independentă și Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România organizează activităţi de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale şi cursuri de formare privind tehnicile de lobby şi advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, dedicate reprezentanților organizațiilor pentru persoanele cu dizabilități.

Cursul de formare pe tema „Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” a avut loc în perioada 4-6 martie 2016 la București, la sediul Federației Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din România. Cursul a fost destinat reprezentanților organizațiilor persoanelor cu dizabilități şi susținut de formatori provenind din ONG-urile beneficiare în proiect.

Prima sesiune de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale a avut loc în data de 4 martie 2016, în capitală, tot la sediul Federației Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din România.

Cu  ocazia informării au fost prezentate public studiul „Dizabilitatea în presă” şi o serie de materiale realizate în proiect, care se adresează parlamentarilor, autorităţilor publice, arhitecţilor, urbaniştilor şi organizaţiilor neguvernamentale,

Materialele informative, studiul și manualul sunt disponibile în format electronic AICI.

Informările și cursurile derulate în cadrul proiectului „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, vor mai ajunge în orașele Bistrița, Zalău, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Brașov, Simeria, Piatra Neamț, Focșani, Slobozia, Buzău și Vaslui.

Informații despre evenimentele și cursurile viitoare vor fi disponibile pe site-ul www.dizabnet.ro și pagina de Facebook a Rețelei Dizabnet.

Scopul sesiunilor de informare este de a consolida relațiile dintre reprezentanții autoritățiilor publice locale, cei ai serviciilor publice, parlamentari, arhitecți și urbaniștilor, jurnaliști și organizațiile persoanelor cu dizabilități. Broșurile prezentate în cadrul sesiunilor de informare conțin informații relevante privind cadrul legal, respectiv norme și reglementări, ce pot fi de ajutor tuturor categoriilor de public-țintă menționate mai sus.

„TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări