Studii & Cercetări
Al treilea sector
Data: 30.05.2014
Studii & Cercetări

Studiu: Locurile de muncă, marea dorinţă a românilor

Românii vor mai multe locuri de muncă, egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, precum şi servicii de sănătate îmbunătăţite.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Mai mult de 80% dintre români consideră crearea de locuri de muncă una dintre temele relevante la nivel european, arată rezultatele studiului “Percepţia românilor asupra agendei publice europene a reprezentării la nivelul instituţiilor europene”. În mod specific, pentru aproape 78% dintre români, crearea de locuri de muncă pentru tineri, ca temă economică în context european, este „foarte importantă” şi „extrem de importantă”. În plus, peste 70% dintre cei chestionaţi au spus că dreptul cetăţenilor de a munci în orice stat membru din Uniunea Europeană (UE) este extrem de important.

„Numărul tinerilor salariaţi a scăzut dramatic în ultimii zece ani şi va continua să se reducă, adulţii trec masiv în inactivitate după ce termină şomajul, aproximativ 30% din populaţie se confruntă cu lipsuri majore şi aproape 42% dintre români se află în risc de sărăcie sau de excluziune. Aşa arată România reală, cea de dincolo de o rată oficială a şomajului de 7,2% şi de declaraţii politice care vorbesc despre creştere economică şi nivel de trai îmbunătăţit”, potrivit unei analize publicate recent de Blocul Naţional Sindical.

În ceea ce priveşte temele sociale relevante la nivel european, aproape opt din zece români consideră „foarte importantă” şi „extrem de importantă” egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei. De asemenea, românii sunt extrem de interesaţi de felul în care funcţionează administraţia publică, educaţia şi serviciile de sănătate în UE.

Peste jumătate dintre conaţionali cred că îmbunătăţirea felului în care funcţionează administraţia publică este o temă relevantă și extrem de importantă la nivel european. În ceea ce priveşte educaţia şi serviciile de sănătate, mai mult de trei sferturi dintre români le consideră „extrem” de importante.

Studiul „Percepţia românilor asupra agendei publice europene a reprezentării la nivelul instituţiilor europene” a fost realizat telefonic, în perioada 3.03.2014 – 30.04.2014, pe un eşantion de 978 de români. Cercetarea a fost condusă de Centrul de Marketing şi Prognoză Socială, întreprindere socială dezvoltată de Asociaţia React.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări