Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 02.03.2016
Ştiri şi Joburi

Strigă tare ce te doare!

Fundația Estuar organizează între 1 şi 31 martie un concurs în cadrul căruia elevii sunt invitați să-și exprime într-un mod artistic cea mai mare preocupare din viața lor. 

Adolescenții care au participat până acum la orele de consiliere psiho-socială și vocațională, ținute în ultimele luni de psihologii Estuar în 20 de licee, au discutat despre: sănătatea mintală, bullying, consumul de droguri/ fumat/ alcool și alte dependențe, tulburări alimentare, relația cu părinții/profesorii sau colegii etc.

După mai multe luni de consiliere, liceenii sunt invitați acum să exprime, într-o manieră liberă, la alegere (între photo voice, Flash mob filmat – 2 minute, înregistrare video gen TED  – 3 minute sau scenetă filmată – 5 minute) cum văd ei cea mai problematică chestiune din viața lor.

Temele abordate sunt lăsate la alegerea participanților, printre ele pot fi și cele despre care psihologii Estuar au discutat la orele de consiliere din cadrul proiectului „Educați azi, valoroși mâine”:

-          Modele şi valori contemporane

-          Realitate versus mediu virtual

-          Minte sănătoasă în corp sănătos

-          Cum faci față bullying-ului?

-          Dependențe

-          Ești diferit, „so what”?

-          Bunele maniere în 2016

-          Educați azi, valoroși mâine!

-          Decizii mari, mici sau între

-          Împreună e mai bine

-          Am scop, am sens

Regulamentul concursului

Participarea la concurs poate fi individuală sau în echipe constituite după afinități (nu contează numărul elevilor din echipă sau apartenența acestora la clase), iar înscrierea probelor în concurs se face pe pagina de Facebook a Estuar -   în cadrul evenimentului public denumit „Strigă tare ce te doare”, însoțind postarea de hashtag-urile: #concursEstuar, #EducatiAziValorosiMaine.

Participanții sunt încurajați să-și realizeze probele pentru concurs și să le publice pe pagina evenimentului, în perioada 1-20 martie. Până la 31 martie fiecare participant își poate face cunoscută opera înscrisă în concurs, prin viu grai sau prin distribuirea acesteia pe rețele de socializare, astfel încât postarea probei de pe pagina concursului să atragă cât mai multe aprecieri (like/share) de la public.

Stabilirea câștigătorilor se va face de către o comisie formată din psihologi Estuar și va ține cont de numărul de like-uri adunate, de impactul pe care creația îl are asupra publicului și de originalitatea abordării subiectului.

Jurizarea se va face în prima săptămână din aprilie, iar anunțarea câștigătorilor și premierea va avea loc la mijlocul lunii aprilie, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Fundația Estuar, pentru marcarea încheiereii proiectului „Educați azi, valoroși mâine”.

Premiile constau în enciclopedii și cărți de dezvoltare personală.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări