Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 10.02.2016
Ştiri şi Joburi

Spectacol-lectură “Marea Rușine”

Pe 20 februarie 2016, cu ocazia celebrării a 160 de ani de la dezrobirea romilor, Romano Butiq vă invită la două evenimente cu intrare liberă.

Vineri, 19 februarie, ora 18:30, la tranzit.ro, are loc o Seară de povești rome iarsâmbata, 20 februarie, ora 19:00, la Clubul Țăranului Român, va avea loc în premieră spectacolul – lectură “Marea Rușine”!

Seara de povești rome din 19 februarie vă oferă posibilitatea de a asculta o parte din basmele incluse în Culegerea de Basme Rome, publicată pe site-ul Romano Butiq, chiar de la Tanti Veta. Vă invităm așadar să descoperiți farmecul și magia basmelor transmise oral din generație în generație, pe care Tanti Veta le-a auzit de la mama, bunica și străbunica ei și pe care ni le va repovesti la rîndul ei dându-le astfel mai departe. Toate acestea într-o atmosferă luminoasă la tranzit.ro!

Spectacolul “Marea Ruşine” aduce în fața spectatorilor o filă din istoria României care lipsește atât din manuale cât și din mentalul colectiv și discuțiile societății contemporane. Piesa “Marea Rușine” gravitează în jurul temei ruşinii. O rușine istorică față de un trecut neasumat, rușine personală față de propria identitate și rușinea de a ne solidariza cu persoane de etnie romă din viața noastră.

Ambele evenimente sunt organizate de Alina Șerban, absolventă UNATC şi The Royal Academy of Dramatic Art, actriță romă, autoare şi realizatoare de spectacole de teatru şi producţii artistice. Ele se desfăşoară în cadrul proiectului Poveşti nespuse/Untold Stories, iniţiat de Alina Şerban şi implementat cu sprijinul Romano ButiQ.

Poveşti nespuse/Untold Storieseste implementat pentru a promova istoria romă şi diversitatea culturală, precum și pentru a aduce în prim plan perspective istorice și culturale rome marginalizate și care au rareori la dispoziție o scenă a lor.

afis_MareaRusine (1) afis_SearaBasme

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări