Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Sexul schimbă lumea

Un ONG fondat în Norvegia foloseşte activismul erotic ca metodă de fundraising pentru salvarea naturii. Deviza lor? „Să salvezi planeta este sexy!”

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Fuck for Forest (FFF) este o organizație neguvernamentală finanțată prin intermediul unui site pe care membrii fondatori încarcă materiale video și fotografii cu un conținut sexual explicit. Cei ce doresc să vizualizeze filmele sau pozele destinate adulților trebuie să plătească o taxă de acces. O parte din banii strânși este donată pentru salvarea pădurilor.

Acum, organizaţia strânge fonduri pentru opt proiecte de mediu din Brazilia, Slovacia, Peru, Ecuador şi Costa Rica. Una dintre realizările lor este cumpărarea şi prezervarea a 60 de hectare de pădure în Costa Rica.

sexul schimba lumea

Sursa foto: fuckforforest.com

„Sexul este folosit adesea ca modalitate prin care suntem atrași să cumpărăm tot felul de produse și idei, așa că de ce să nu folosim sexul pentru o cauză bună? Credem că este important să arătăm o relație mai deschisă cu trupurile noastre, în contact cu lumea suprimată în care trăim. În FFF ne pozăm sau ne filmăm pe noi sau pe prietenii noștri, în timp ce facem sex sau suntem dezbrăcați. Dacă vrei să beneficiezi de acces ca să ne vezi, trebuie să donezi bani pentru lumea noastră ecologică sau să ni te alături, ca activist erotic. Tot ceea ce face FFF se bazează pe aventuri erotice, reale și non profit – pentru plăcere, emoție, libertate și natură. Să salvezi planeta este sexy”, scrie pe site-ul ONG-ului.

Leona Johansson și Tommy Hol Ellingsen au înființat organizația eco-erotică în Norvegia, acum zece ani. La un moment dat, FFF și-a mutat sediul central în Berlin, după ce fondatorii ONG-ului au fost dați în judecată pentru că au făcut sex în public.

După ce s-a înființat, FFF a primit bani pentru o perioadă chiar de la guvernul norvegian, care a decis însă oprirea finanțării după ce a aflat de activitățile erotice derulate în cadrul ONG-ului. Nici în mediul neguvernamental organizația nu este prea populară. Diverse ONG-uri care se ocupă cu salvarea mediului înconjurător au refuzat să accepte donațiile venite din partea FFF. Așa că fondatorii controversatei organizații au decis să meargă personal să ofere bani comunităților indigene din Amazon.

Conform datelor oficiale de pe site-ul organizaţiei, FFF a strâns până acum, pentru toate cele 8 proiecte pe care le susţine, un total de aproximativ 130.000 euro.

Bizara poveste a FFF a ajuns chiar subiect de film. În 2012, regizorul polonez Michal Marczak a lansat documentarul „F*ck for Forest”, construit în jurul ONG-ului eco-erotic.

„Când m-am hotărât să fac un film despre Fuck for Forest, intenția mea inițială a fost a capta o imagine a acestui fenomen bizar din zilele noastre. […] Pe măsură ce am început să analizez caracterul organizației și să înțeleg complexitățile acestui caz special de ajutor extern, am descoperit o oportunitate de a filma o luptă paradoxală între culturi”, a afirmat Marczak pe site-ul oficial al documentarului.

„L-a început m-am gândit: <<cine naiba o să se uite la asta vreodată? >>. Și chiar dacă o să se uite, cine o să vrea să plătească? Este de-a dreptul vulgar și este foarte…păros.”, a declarat regizorul Marczak, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Pe Internet Movie Database (IMDb), una dintre cele mai mari baze de date online cu informații despre industria cinematografică, documentarul regizorului polonez are nota 5,5 din 10.

AICI puteți viziona rezumatul documentarului F*ck For Forest The Movie.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări