Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 10.03.2016
Ştiri şi Joburi

SemiMaraton Sibiu deschide înscrierile

SemiMaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic la nivel național, a deschis înscrierile pentru alergători și susținători.

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze propuse de comunitatea sibiană.

Organizat de Fundația Comunitară Sibiu, la cele patru ediții anterioare ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte și au strâns un total de 450.000 de lei. „Aș mai alerga de câte ori trebuie 5 km că să simt din nou emoția când am văzut poza cu incubatorul în secția celor mici. Atunci am conștientizat că un proiect bun mișcă lumea.” – Gabriela Hila, asociația Mâini Unite.

Renovarea și achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sibiu este doar unul dintre proiectele pentru care sibienii își unesc forțele an de an. Comunitatea a finanțat prin SemiMaraton construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân, a unui panou de cățărat cu acces public, renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale, a readus la viață trenul cu aburi de pe Valea Hârtibaciului, a reușit introducerea de cursuri gratuite de arhitectură în șase școli din Sibiu și multe altele. Schimbarea în bine a orașului pornește de la fiecare persoană implicată, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea în care trăiește.

Startul SemiMaratonului va fi în centrul istoric al capitalei culturale din 2007. Alergătorii iau la picior străzile înguste ale Sibiului, aleargă între zidurile medievale ale cetății transilvănene, în parcul natural Pădurea Dumbrava și în al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”.

„În ultima sâmbătă din mai, centrul Sibiului prinde viață și devine un adevărat centru al comunității, odată cu sutele de sibieni care aleargă pe străzile vechiului oraș. La a cincea ediție de SemiMaraton Sibiu, așteptăm peste 1500 de participanți care își vor depăși limitele, alergând pentru proiectele care transformă în bine comunitățile din jurul lor. Dincolo de cultură și sport, mobilizarea masivă pentru acest eveniment ne dezvăluie o veritabilă capitală a implicării ” - Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibi.

Limita inferioară de vârstă este de 4 ani iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani în 2013 la 64 de ani în 2015. Evenimentul strânge anual peste 1200 de la alergători la Semimaraton și Crosul Visma și sute de mămici cu copii de mână aleargă la cursele copiilor ProLanguage. Pentru al doilea an consecutiv, Visma Software este partenerul principal al evenimentului.

La ediția din 2016, Digi 24 s-a alăturat SemiMaratonului, devenind principalul partener media la nivel național.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare, vă rugăm să accesați www.maratonsibiu.ro .

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări