Companii
Al treilea sector
Data: 22.02.2016
Companii / Companii şi ONG

Sănătatea începe din farfuriile a 7.000 de copii

Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al patrulea an consecutiv programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”.

Lansat în 2012 prin colaborarea cu Asociația Chef Cezar, programul „Sănătatea începe din farfurie” contribuie la formarea opțiunilor copiilor pentru o alimentație sănătoasă. Proiectul de educaţie gastronomică învață copiii să devină mai conștienți de alegerea alimentelor, a produselor naturale, care provin din surse locale și să îşi formeze obiceiul de a mânca sănătos. În 2016, programul vizează peste 7.000 copii.

La prima etapă a „Sănătatea începe din farfurie”, care debutează în luna februarie, participă școli generale din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj și Târgu Mureş. Programul va continua și în alte orașe ale țării. În cadrul unor întâlniri găzduite de şcolile generale partenere, se vor susţine prezentări interactive pe teme specifice nutriţiei sănătoase. Elevilor li se oferă oportunitatea de a asimila metode de a cunoaşte şi evalua alimentele, făcându-i mai conştienţi cu privire la alegerile proprii în privinţa hranei. Materiale informaționale adiționale vor fi disponibile pentru acasă, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

A doua etapă a programului se desfășoară sub forma unui concurs între școlile participante, fiecare urmând să realizeze o machetă sau un desen care să redea tematica “Experiența mea cu Chef Cezar, Selgros și Supereroii”. Premiul cel mare pentru clasa câștigătoare constă într-o tabără de tip “Cooking Camp”.

În 2015, campania s-a adresat unui număr de 7.000 de copii. Proiectul „Sănătatea începe din farfurie” a primit anul trecut premiul “Cea mai bună campanie de responsabilizare socială din industria FMCG” în cadrul Galei Premiilor PIAȚA, ediția a X-a.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări