Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 09.03.2016
Ştiri şi Joburi

Salvați Copiii și Libris dotează Maternitatea din Brașov

Salvaţi Copiii România și Libris.ro au donat Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Brașov un incubator performant și un monitor de funcții vitale, în valoare de 25.000 de euro.

În ultimii trei ani, Salvați Copiii a mai donat maternității brașovene un monitor electroencefalograf, un ventilator de suport respirator și alte echipamente, în valoare totală de 48.000 de euro.

„România are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, din cauze tratabile sau prevenibile. Ne-am propus ca în următorii ani să reducem această statistică nedreaptă și să dotăm anul acesta alte 25 de maternități cu echipamente performante, pe lângă cele 58 de instituții pe care le-am echipat până acum. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință să ținem în viață acești copii, până când organismul lor învață să lupte singur. În demersul nostru avem parteneri inimoși, care au înțeles că prin donațiile pe care le fac salvează vieți. Mulţumim Libris.ro pentru sprijin şi sperăm să luptăm în continuare împreună, pentru viețile copiilor noștri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

În 2015, în Spitalul „Dr. I. A. Sbârcea” au avut loc 4.083 de nașteri si au fost îngrijiți 626 prematuri. Spitalul din Brașov este cea mai mare unitate de nivel III din regiune. Medicii de lasecția neonatologie a Maternității Brașov spun că aparatura donată le va folosi pentru îngrijirea complexă a cel puțin 35 de bebeluși anual.

„Nașterea fiecărui copil aduce bucurie, emoție, speranță. Mulțumim Organizației „Salvați Copiii” și Libris.ro, care și în anul acesta au fost alături de secția noastră. Dotarea cu un incubator performant de ultimă generație ne permite nu numai îngrijirea în condiții de siguranță, ci și efectuarea de proceduri complexe de tratament pentru cei mici. Pe parcursul îngrijirii, nou-născuții vor beneficia de o monitorizare activă, minim invazivă, cu ajutorul monitorului de funcții vitale”, a declarat dr. Olimpia Petrescu, medic șef secție neonatologie.

Libris.ro și Salvaţi Copiii România au început colaborarea pentru reducerea ratei mortalității infantile în România la finalul anului 2014. Libris.ro i-a implicat pe clienții săi de pe platforma online în strângerea de fonduri, pe care ulterior le-a donat Organizației Salvați Copiii, pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale performante.

La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, utilizatorii au opțiunea să doneze pentru Salvați Copiii o sumă predefinită sau una la alegere.

„Este a treia dotare pe care Salvaţi Copiii o face împreună cu Libris.ro. În 15 luni de la demararea acestui parteneriat, clienţii Libris au reuşit să doneze echivalentul impresionantei sume de 70.000 euro. Este meritul celor aproape 100.000 de clienţi care au ales să fie alături de noi în acest proiect. Ei au înţeles că, uneori, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest, că un leu poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Pentru noi toţi, ceea ce au reuşit clienţii Libris.ro este un model de educaţie şi responsabilitate socială!”, a declarat Virgil Oniţă, director Libris.ro.

Cu fondurile strânse de la Libris.ro au fost dotate Maternitatea Filantropia din București șisecția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Amalia Năstase, ambasador al Salvați Copiii, a reamintit că toți cei care vor să ajute nou-născuții prematur o pot face prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru dotarea cu echipamente a maternităţilor din România.

„Stă în puterea noastră să ajutăm și putem face acest lucru foarte simplu, prin gesturi care nu doar că nu ne costă nimic, dar suntem și răsplătiți pentru ele în cel mai frumos mod cu putință: prin vieți de copii salvate. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care contribuie în mod direct la supraviețuirea nou-născuților în maternitățile românești”, a declarat Amalia Năstase.

Prin fomularele 230 și 200 poți direcționa 2% din impozitul pe venit

Salvați Copiii îi îndeamnă pe toți cei care vor să ajute la dotarea maternităţilor și secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante să completeze formularul 230 sau 200, prin care redirecționează 2% din impozitul pe venitul anual.

Contribuabilii care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei Salvați Copiii de la adresa http://bit.ly/1n16DBm (formularul 230) sau de la http://bit.ly/1SO53PC (formularul 200). Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2016. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.

2% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților

Salvați Copiii a dotat, pe parcursul anului trecut, 22 de maternităţi cu aparatură medicală performantă, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală urgentă.

O parte din fondurile folosite pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă a venit de la contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit, transformând banii care altfel ar fi rămas în visteria statului în viață pentru copiii născuți prematur.

 Astfel, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut să completeze formularul pentru Salvați Copiii. Suma redirecționată în 2015 a fost de 272.673 euro, mai mare decât în 2013, când au fost direcționați 190.194 euro.

Fondurile obţinute în acest mod de Salvați Copiii au fost utilizate pentru a dota 22 de maternităţi şi secţii de nou – născuţi din oraşele: Arad, Pitești, Brașov, Caransebeș, Reșița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Timișoara, Vaslui, Buzău, București. De asemenea, în 2015, 8.191 de beneficiari, dintre care 5.876 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani, 872 de femei gravide și 1.443 de mame tinere din 15 localități defavorizate din Moldova, au beneficiat de programe de suport.

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări