Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 18.11.2015
Ştiri şi Joburi

S-a lansat a III-a ediție a Campionatului de Bine

Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile nu sunt comisionate, a lansat vineri, 13 noiembrie, cea de-a treia ediție a Campionatului de Bine. 

Competiția Bursa Binelui urmărește să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații pentru propunerile de proiecte sau proiectele în curs de implementare. Premiile vor consta în dublarea sumelor strânse de către ONG-urile clasate pe primele trei locuri în cadrul Campionatului de Bine, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect câștigător. Înscrierile se desfășoară în perioada 13 – 25 noiembrie 2015.

POSTERE BB_680 480 bleed5-02

“Bursa Binelui este un instrument pus la dispoziția ONG-urilor pentru a atrage fonduri pentru proiectele pe care doresc să le implementeze. O direcție de dezvoltare oferită de platformă, când vorbim despre posibilitățile organizațiilor de a asigura finanțări pentru proiectele lor, este aceea de a-i învăța și ajuta cum să atragă fonduri de la donatori individuali sau din comunitățile în care activează folosind mijloacele de plată moderne – cardul bancar – care ușurează și flexibilizează mult actul donației. ” declară Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

Cu ocazia lansării Campionatului de Bine, ediția 2015, Bursa Binelui a organizat un workshop dedicat organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care doresc să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiecte sau proiecte în curs de implementare pentru a atrage donații

“Pe platforma Bursa Binelui, sunt încurajate donațiile de valori mici, pentru că platforma nu percepe niciun fel de comision. Astfel, 5 lei donați, 5 lei ajung în contul ONG-ului. Edițiile anterioare ale Campionatului de Bine ne-au demonstrat că oamenii devin din ce în ce mai conștienți că fiecare mic ajutor contează – am reușit să strângem aproape 162.000 de  euro din peste 14.450 de donații. Am adus câteva îmbunătățiri platformei și sperăm că și ediția de anul acesta a Campionatului de Bine va fi una de real folos celor peste 300 de ONG-uri de pe Bursa Binelui”, a încheiat Nicoleta Deliu.

Între 26 noiembrie și 16 decembrie 2015, vor avea loc Sferturile Campionatului de Bine, în care organizațiile trebuie să atragă, pentru fiecare proiect înscris în Campionat, cel puțin 300 de lei de la cel puțin cinci donatori diferiți.

Semifinala Campionatului de Bine se va desfășura între 17 decembrie 2015 și 20 ianuarie 2016. În perioada aceasta, pentru fiecare proiect calificat, organizațiile trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiți.

În ultima etapă, în Finala Plină de Bine, fiecare proiect calificat trebuie să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donator, între 21 ianuarie 2016 și 17 februarie 2016. Vor fi declarate câștigătoare și premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor, calculat pe baza sumelor atrase din donații și numărul de donatori, de pe tot parcursul Campionatului de Bine.

Câștigătorii ediției anterioare au fost: Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a SUUB, care a atras 37.785 lei de la 1082 donatori distincți, Asociația SOS Infertilitatea cu proiectul Fertilitatea are nevoie de ocrotire și sprijin, care a obținut 25.020 lei de la 1518 donatori și Asociația Kogayon cu Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte, care a atras 35.510 lei de la 818 donatori.

În Campionatul de Bine pot fi înscrise propuneri de proiecte sau proiecte implementate de organizații în comunitatea în care acestea activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari, plecând de la o nevoie identificată în comunitate sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizațiile doresc să strângă fonduri.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări