Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Rețetă de fundraising: copii și caiace

Trei organizații neguvernamentale, care luptă pentru copiii abandonați sau defavorizați, organizează sâmbătă, 4 iulie, un concurs inedit de strângere de fonduri.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Se iau trei organizații neguvernamentale – Benefacto, Lindenfeld și Manieres, se adaugă niște copii, câteva caiace și o platformă online de strângere de fonduri și rezultă un eveniment de fundraising surprinzător.

„Scopul evenimentului este să strângem bani pentru proiectele susținute de fiecare dintre cele trei organizații neguvernamentale”, declară Ștefana Mireț, președintele asociației Manieres.

Cele trei organizații neguvernamentale au decis să desfășoare un concurs de caiace, pe lacul Mogoșoaia, în cadrul parcului de agrement nautic Acvamania. Competiția se adresează oricui este interesat să susțină proiectele asociațiilor organizatoare.

„Cei care vor veni să se dea cu caiacul au obligația ori să strângă o donație minimă de 100 de lei, ori să-și găsească prieteni care să-i susțină financiar. Nu este un concurs cu premii ci, mai mult, o modalitate de a promova ideea și nevoia de implicare”, afirmă Mireț.

Reușita financiară a evenimentului va depinde foarte mult de starea vremii, apreciază președintele Manieres.

„Așteptările tuturor organizațiilor sunt mari și, cu siguranță că, fiecare își dorește să strângă cât mai mulți bani. Însă la genul ăsta de evenimente nu știu dacă strângi foarte mulți bani dar, cu siguranță că, ajungi să-ți promovezi cauzele și să aduni mai mulți voluntari pentru proiectele care le faci”, explică Mireț. Ea adaugă că asociația pe care o conduce și-ar dori să strângă 3.000 de lei.

Organizatorii evenimentului așteaptă peste zece participanți la cursa de caiace. Cei interesați pot susține una dintre cele trei asociații și prin intermediul Galantom, o platformă online de strângere de fonduri. „Am decis să urcăm proiectele celor trei organizații și pe Galantom pentru a avea o a doua sursă de strângere de bani, pe lângă cea din locul unde va avea loc concursul”, precizează Mireț.

Indiferent de reușita evenimentului, asociația Manieres va continua să facă fundraising prin intermediul competițiilor sportive.

„Am observat că, în ultimii ani, a crescut foarte mult această metodă de strângere de fonduri, care se bucură de un foarte mare succes, mai ales în rândul corporatiștilor”, mai spune Mireț.

Tot sâmbătă, 4 iulie, are loc are loc a treia ediție de Swimathon București, un eveniment de strângere de fonduri prin intermediul unei competiții de înot.

AICI puteți afla mai multe informații despre Swimathon 2015.

Sursa foto: galantom.ro.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări