Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 11.05.2016
Ştiri şi Joburi

Policolor donează 12 tone de materiale pentru 13 proiecte naționale de renovare

Policolor susţine cu materiale renovarea caselor și obiectivelor publice din trei comune, trei orașe, pictarea unei noi locomotive pentru CFR Călători, două muzee de interes național și un centru cultural prin „Culorile României” 2016. 

Policolor S.A., producător român de lacuri și vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în piață, lansează campania națională „Culorile României”, ediția 2016, prin care sunt susţinute proiecte din România având ca numitor comun două valori importante: inovaţia şi tradiţia.

„Policolor își propune să identifice, să susțină și să dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor susțin comunitatea, sate care doresc să își păstreze identitatea și orașe care luptă cu griul și dezvoltă zone de culoare. Numitorul comun – inovația si tradiția”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor, în cadrul conferinței de lansare.

„Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie își propun să redecoreze suprafețe mari din orașe sau sate, pentru a reîmprospăta viața comunităților, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.

În 2016, Culorile României vor ajunge în trei comune: Mânzălești  Jud. Buzău, Corbi – Jud. Argeș, Luncavița  Jud. Tulcea. Toate cele trei comune menționate au dorit să se înfrățească cu Policolor, după modelul comunei Ciocănești  Bucovina (Culorile României 2015).

Tot în acest an, Culorile României vor ajunge în  trei orașe: Tismana, Râmnicu Sărat și Constanța, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, două muzee de interes național  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea și la Centrul Cultural Cârțișoara, case și școli din Cârțișoara și Mârșa, Jud. Sibiu

Investiţia Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro şi constă în furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari și premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.

Cele două concursuri de creație, derulate până la sfârșitul lunii aprilie 2016 de către Policolor s-au adresat studenților, masteranzilor și tinerilor artiști de la facultățile de profil din țară. În doar trei săptămâni de concurs s-au înscris 380 de participanți, au fost depuse 90 de lucrări de creație, iar cele cinci proiecte câștigătoare vor fi aplicate prin pictură pe cele patru vapoare din Constanța (Gară, Pescărie, intrările în oraș dinspre Mangalia și Medgidia) și pe o locomotivă electrică din parcul CFR Călători.

Conform graficului agreat, lucrările la vapoare se vor finaliza la începutul lunii iunie, iar Locomotiva “Pasărea Măiastră” va intra în circulație din 12 iunie 2016.

„51 de case, în 51 de zile”

„Culorile României” se adresează tuturor românilor și înseamnă inclusiv aducerea culorii în viața fiecăruia. De aceea, Policolor, care în acest an aniversează 51 de ani de activitate pe piața din România, va lansa la finalul lunii iunie pe pagina de Facebook a campaniei un nou concurs. Premiile oferite vor fi în număr de 51, constând în vopsea necesară pentru reamenajarea a 51 de locuințe.

Proiectul de responsabilitate socială „Culorile României” îşi propune să construiască o comunitate puternică, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii prin intermediul portalului de campanie: www.culorileromaniei.ro şi a paginii special create în reţeaua de socializare Facebook Culorile României. Acesta continuă programul de acţiuni de responsabilitate socială pe care Policolor îl derulează din 2015, momentul aniversării a 50 de ani de experiență în producția de lacuri și vopsele.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări