Studii & Cercetări
Al treilea sector
Data: 04.02.2015
Studii & Cercetări

Persoană tânără, cu dizabilități, caut job

Fondurile europene pe care le-a primit România în ultimii ani nu au reușit, cu adevărat, să crească șansele oamenilor cu dizabilități pe piața muncii.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

„Am depus CV-ul online, am participat la interviu, iar atunci când am dorit să aduc actele pentru angajare am menționat că sunt persoană cu dizabilități. Mi s-a comunicat verbal că nu vor să angajeze astfel de persoane”. Declarația îi aparține unei femei de 25-34 de ani, cu studii universitare. Ea aparține uneia dintre cele mai discriminate categorii sociale la angajare, arată ghidul „Șansa la angajare – Ghid de intervenţie privind măsurile de creştere a gradului de ocupare şi de combatere a discriminării la angajare, în rândul persoanelor care se află în situaţii de dificultate, marginalizare sau excluziune socială”, realizat de asociația Four Change. Documentul citat evidențiază că etnicii romi, oamenii care suferă de probleme de sănătate mintală, seropozitivii, precum și alte persoane cu dizabilități se confruntă cel mai adesea cu situații de discriminare în momentul căutării unui loc de muncă. „Ghidul a confirmat studii deja realizate. Mai grav este faptul că am avut programe europene care au vizat creșterea angajabilității, inclusiv în rândul grupurilor vulnerabile. Cu toate aceste programe sau măsuri care au fost adoptate în ultimii 3-4 ani și cu toate proiectele implementate la nivel național ori regional, nu se poate constata o diferență semnificativă în ceea ce privește discriminarea pe piața muncii”, spune Diana Secal, director executiv la asociația Four Change.

Un sondaj online efectuat în cadrul ghidului a scos la iveală că mai mult de o treime (36%) dintre cei chestionați au fost discriminați pe parcursului unui proces de recrutare. „După angajare, procentul persoanelor care raportează o situaţie de discriminare scade semnificativ, la doar 9%. Cu toate acestea, doar jumătate din numărul total de respondenţi (77 persoane din 157) ştiu cui să se adreseze în situaţiile în care se consideră discriminaţi”, conform ghidului.

De asemenea, două treimi dintre respondenții la sondaj au spus că au primit sprijin de angajare, iar jumătate dintre intervievați au fost ajutați să se adapteze mai bine la locul de muncă.

„În principiu, noi am vorbit cu beneficiari ai organizațiilor neguvernamentale și, în general, o parte dintre organizațiile neguvernamentale care lucrează cu persoane cu dizabilități sau cu alte grupuri vulnerabile au consilieri care îi ajută pe beneficiarii lor în procesul de angajare”, precizează Secal.

Ghidul a fost realizat în perioada mai – octombrie 2014. Inițiatorii studiului au analizat proiectele finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) și Fondul ONG și au organizat șase focus grupuri regionale, precum și 50 de interviuri individuale. De asemenea, 157 de oameni au răspuns la un chestionar online cu privire la eficiența măsurilor de suport pentru accesul pe piața muncii, precum și a măsurilor pentru combaterea discriminării.  

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări