ONG
Al treilea sector
Data: 12.11.2014
ONG / Social

Pe 12 decembrie se premiază voluntariatul

Peste 180 de oameni și proiecte concurează pentru unul dintre cele 22 de premii oferite la Gala Națională a Voluntarilor 2014.

Cei mai activi  voluntari români vor fi recompensați la cea de-a patra ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, care va avea loc în București, pe 12 decembrie.

„În ceea ce privește evoluția comportamentului voluntarilor din ultimii ani, pot spune că ei încep să devină mai responsabili și același lucru este valabil și pentru organizațiile care lucrează cu voluntari. De la un an la altul se vede că oamenii înțeleg din ce în ce mai bine conceptul. Organizațiile fac eforturi să se profesionalizeze și voluntarii să devină mai responsabili cu munca lor”, afirmă Anca Năstase, director executiv la federația VOLUM, organizatorul Galei Naționale a Voluntarilor.

Organizațiile neguvernamentale, companiile și instituțiile publice au avut ocazia de a nominaliza, până pe 2 noiembrie, proiecte, voluntari, coordonatori de voluntari sau centre de voluntariat, la una dintre 22 de secțiuni ale competiției. Pe 21 noiembrie se vor încheia preselecțiile iar după aceea va urma alegerea câștigătorilor.

„În principiu, la fel ca în fiecare an, cele mai multe nominalizări pe care le-am primit sunt la domeniul educaţie, la domeniul social şi la domeniul tineret. La ediția din 2014 am introdus, în preselecții, e etapă nouă de evaluare, pentru că ne-am dorit să creștem calitatea aplicațiilor. Pentru proiectele și centrele de voluntariat, preselectorii vor cere documente suplimentare, în vreme ce voluntarii și coordonatorii de voluntari vor avea interviuri pe Skype”, spune Năstase.

 Ediția din 2014 a galei va avea ca temă tradițiile românești.

Gala Națională a Voluntarilor 2014 va fi realizată cu sprijinul Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR), a Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Dezvoltării Profesionale din România (ANPCDEFP).

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări