Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 01.10.2015
Ştiri şi Joburi

Opt case în cinci zile cu BIG BUILD

Habitat for Humanity România organizează luni, 5 octombrie, în Bacău, o conferința de presă ce deschide evenimentul BIG BUILD 2015.

Încă din 1986, prima zi de luni din octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a  atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Habitat for Humanity International și ONU au semnat un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare.

Între 5 – 9 octombrie Habitat for Humanity România, împreună cu 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia, voluntari din comunitate, corporatiști români și personalități va construi 8 case în doar 5 zile.

La conferința de presă vor participa:

-     Greg Foster, Area Vice-President Habitat for Humanity Europe, Middle East and Africa

-     Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România

-     Radu Ababei, vice primar Bacău

-     Dragoș Pavăl, președinte Dedeman

-     Clive Rainey, primul voluntar care s-a alăturat fondatorului Habitat for Humanity

Partenerul principal al evenimentului este Dedeman, care sprijină misiunea Habitat for Humanity încă din 2005, prin donații în materiale și bani.

BIG BUILD este un eveniment de construcție accelerată și voluntariat, prin care Habitat for Humanity România sărbătorește în fiecare an ”Ziua Mondială a Locuirii”, declarată de ONU (UN World Habitat Day). Anul acesta, “Ziua Mondială a Locuirii” are loc pe 5 octombrie.

Situația locuirii în România

România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, unde peste 5 milioane de oameni locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea, educația și dezvoltarea. 41,2% dintre români nu au grupuri sanitare în casă (în timp ce media europeană este de 3,1%), iar 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate (în pe când media europeană este de 17,8%).

Contact presă: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse și Comunicare Habitat for Humanity România, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări