ONG
Al treilea sector
Data: 21.05.2014
ONG

ONG-urile româneşti sunt chemate la Forumul Public

Organizaţia Mondială a Comerţului cheamă ONG-urile din România să participe la Forumul Public 2014, in Geneva. Data limită pentru înscrierea la eveniment este 30 mai.

Organizaţiile neguvernamentale româneşti sunt invitate să participe la evenimentul din octombrie al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Forumul va expune impactul pe care comerțul îl are asupra vieții zilnice a oamenilor de pe întregul glob şi urmăreşte să introducă pe agendă ONG-uri din toată lumea, cât și reprezentanți din mediul public și privat. 

Asociaţiile şi fundaţiile care vor să participe la forum trebuie să propună o temă pentru o sesiune de lucru sau un atelier, informează platforma online fundsforngos.org. Propunerile trebuie să respecte temele generale sau subtemele abordate de forum (comerțul și locurile de muncă, comerțul și consumatorii, comerțul și Africa) şi să specifice tipul de eveniment pe care ONG-urile doresc să le organizeze – sesiuni de lucru sau ateliere.

Sesiunile de lucru vor avea teme punctuale, pe marginea cărora un număr limitat de participanți îşi vor aduce contribuțiile. Atelierul se va desfăşura sub forma unor discuții informale și a unor şedinţe de „brainstorming” pe subiecte conexe cu temele forumului. Organizatorii încurajează propunerile creative și echilibrate.

De ce să partipi la Forum?

- Pentru a afla mai multe despre activitățile OMC și rolul sistemului multilateral de comerț;

- Pentru a participa la dezbaterile publice cu privire la o gamă largă de probleme adresate de OMC;

- Pentru a împărtăși păreri cu alte ONG-uri;

- Pentru a organiza propriile sesiuni de lucru şi a participa la cele propuse de alte organizaţii

- Pentru a intra în contact cu profesioniști din diferite sectoare de activitate;

- Pentru a înțelege partea umană din spatele comerțului și a afla poveștile de viață ale oamenilor implicați în activităţile de comerț.

Forumul Public este un eveniment organizat anual de OMC, la care participă peste 1.500 de persoane. Ediția din 2014 va avea loc între 1 şi 3 octombrie, la Geneva (Elveția).

AICI sunt disponibile mai multe informații despre eveniment.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări