ONG
Al treilea sector
Data: 29.06.2015
ONG / Portret de ONGist

O viață împotriva violenţei

Cristina urăște violența domestică și luptă, în fiecare zi, pentru femeile și copiii care sunt victime ale abuzurilor fizice, sociale, economice sau psihologice.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Cristina Horia conduce de 13 ani fundația Sensiblu, o organizație neguvernamentală corporativă înființată de A&D Pharma, unul dintre cele mai importante grupuri farmaceutice din România. Tânăra de 36 de ani s-a alăturat fundației în 2002, pe poziția de asistent social pentru ca, după numai câteva luni, să devină director executiv. „Fondatorii companiei inițiale și-au dorit foarte mult să înființeze o fundație. La acel moment, compania avea câțiva ani de activitate și se implica periodic în comunitate prin diverse acțiuni. Cei doi s-au gândit că ar fi un moment foarte bun pentru companie să coalizeze toate aceste activități sub o umbrelă comună și așa a apărut fundația”, spune Horia.

foto CH prel

Scopul general al fundației este sprijinirea persoanelor în dificultate. În particular însă, organizația neguvernamentală are două direcții strategice: ajutorarea femeilor și a copiilor care sunt victime ale violenței domestice și acordarea de suport financiar pentru cei cu boli foarte grave.

Programul de violență domestică al fundației s-a potrivit perfect cu planul de carieră al Cristinei. „Încă din anul al treilea de facultate m-am hotărât că vreau să lucrez în domeniul violenței domestice. M-am gândit la categoriile sociale cu care aș putea să interacționez cel mai bine din postura de asistent social. În zona violenței domestice m-am simțit confortabil din punct de vedere mental. Plus că eram furioasă tot timpul pe modul în care sunt tratate unele femei din România”, explică directorul executiv al fundației Sensiblu.

Lipsa de experiență nu a împiedicat-o să preia conducerea organizației neguvernamentale. Și-a identificat punctele în care trebuie să se dezvolte s-a apucat de lucru. „Am făcut cursuri de resurse umane, de management financiar și de management al echipei. Am învățat cum să negociez conflicte și cum să scriu cereri de finanțare. Lucruri pe care nu le înveți în timpul facultății”, precizează Cristina.

În prezent, tânăra conduce o organizație cu șase angajați și un buget anual de 500.000 – 600.000 de euro.

Am încercat să aflăm de la Cristina mai multe informații atât despre programele fundației, cât și despre viitorul organizației neguvernamentale.

ATS.ro: Care a fost primul proiect al fundaţiei?

C.H.: Primul proiect a fost programul Casa Blu, care se desfăşoară şi în prezent. Programul se adresează femeilor şi copiilor care sunt victime ale violenţei domestice. Casa Blu are două componente: un centru de consiliere şi un adăpost pentru femeile şi copiii care provin din familii abuzive.

ATS.ro:  Concret, ce îşi propune proiectul?

C.H.:  În cadrul proiectului, le oferim celor pe care îi ajutăm servicii de consiliere juridică, psihologică sau socială. Sprijinim femeile care sunt abuzate de către partenerii lor să-şi găsească un loc de muncă. De asemenea, proiectul include şi o parte de consiliere pentru copii, dacă femeile abuzate solicită acest lucru. Nu în ultimul rând, proiectul oferă adăpost femeilor şi copiilor din familii abuzive.

Board ultima campanie violenta

ATS.ro:  Spaţiul de cazare destinat femeilor şi copiilor lor se află în Bucureşti sau în altă localitate?

C.H.:  Adresa adăpostului este secretă, pentru că ne dorim să protejăm femeile şi copiii care beneficiază de serviciile noastre. Ceea ce pot spune este că adăpostul conţine un spaţiu de cazare comun, cu opt locuri disponibile. Femeile şi copiii lor pot rămâne în adăpost până la şase luni. Sunt cazuri care nu se soluţionează în şase luni şi, în funcţie de locurile disponibile şi de solicitările primite, putem să le prelungim perioada de şedere. Femeile nu plătesc nimic pentru serviciile de care beneficiază. Din contră, noi chiar le încurajăm să economisească în perioada petrecută în adăpost.

ATS.ro:  Ce fac femeile în perioada petrecută în adăpost?

C.H.:  Duc o viaţă normală, aşa cum ar face-o la ele acasă, dacă nu ar fi un mediu violent. Adică se duc la serviciu şi au grijă de copiii lor. Sunt situaţii în care femeile care apelează la ajutorul nostru nu au un job şi, atunci, le ajutăm să-şi caute de muncă. De asemenea, sunt situaţii în care femeile sunt nevoite să-şi schimbe locul de muncă, din cauza partenerului abuzator, şi contribuim şi în această direcţie.

ATS.ro: Din ce fel de categorii sociale provin femeile pe care le ajutaţi?

C.H.: Femeile sunt din toate categoriile sociale. Bineînţeles că în ceea ce priveşte partea de adăpost luăm în calcul şi veniturile femeilor. O femeie care are venituri mai mari are posibilitatea de a-şi închiria o locuinţă. Dar nu întotdeauna salariul pe care îl primeşte o femeie reprezintă suma la care are acces. Aici vorbim despre violenţa economică. Adică, în relaţiile abuzive, bărbatul ia cardul femeii şi este cel care ştie codurile PIN ale tuturor cardurilor, în măsura în care există mai multe astfel de instrumente. Totodată, în relaţiile abuzive, doar bărbatul gestionează finanţele şi îi oferă acesteia bani doar pentru cheltuieli stricte.

ATS.ro: La ce tipuri de violenţă sunt expuse femeile care vă solicită ajutorul?

C.H.: Statistica pe care o avem pe anul trecut ne arată că 100% din cazuri sunt abuzate emoţional, în vreme ce 90% sunt abuzate fizic. Întotdeauna există forme combinate de violenţă. Violenţa economică, de exemplu, nu vine la pachet neapărat cu violenţa fizică, ci poate veni la pachet cu violenţa psihologică. Am constatat că, pe măsură ce creşte nivelul de educaţie, se rafinează şi formele de abuz. În familiile educate discutăm de abuz psihologic şi de abuz social.

ATS.ro: Câte femei apelează, anual, la adăpostul vostru?

C.H.: Avem circa 40 de solicitări de cazare pe an, dar ajungem la 11-12 cazări.

ATS.ro:  Ce se întâmplă cu femeile după ce părăsesc spaţiul de cazare al fundaţiei?

C.H.: 10% dintre ele se întorc la partener. Celelalte îşi soluţionează problemele cu casa.

ATS.ro:  Cum a evoluat numărul cazurilor de violență în ultimii ani?

C.H.: Evoluția cazurilor este oscilantă. Ceea ce am constatat în ultimii ani este o creștere a cererii pentru serviciile noastre pe perioada verii.

ATS.ro:  Pe lângă proiectul Casa Blu, ce alte programe derulați în cadrul fundației?

C.H.: Mai avem un program principal, despre care am ales să nu vorbim prea mult. Este un proiect prin care susținem persoanele care au probleme grave de sănătate. Ajutăm oamenii atât cu sprijin financiar, cât și cu contacte de medici și clinici. Programul, intitulat „Zona de bunăvoință”, a început în 2011.

colaj campanii FSSB

ATS.ro:  Mai aveți și alte proiecte?

C.H.: Da. O a treia direcție pe care o avem este legată de activitățile pe care le avem cu angajații companiei, pe care îi ajutăm și îi incurajăm să se implice social.

ATS.ro:  Ce planuri aveți cu fundația pentru următorii 3-4 ani?

C.H.: Vom păstra direcțiile noastre strategice, adică partea de sănătate și cea de violență domestică, dar vom lucra la ele astfel încât să le facem mai bune și să le adaptăm schimbărilor.

CV Cristina Horia

2012 – prezent: colaborator, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics

2002 – prezent: director executiv, fundaţia Sensiblu

2002 – 2002: asistent social, fundaţia Sensiblu

2001 – 2002: asistent social, Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului

Educaţie

2001 – 2003: master în Politici Sociale Europene, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

1997 – 2001: Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti

AlTreileaSector.ro va publica, în perioada următoare, mai multe articole despre oamenii din managementul asociaţiilor şi fundaţiilor locale, pentru a surprinde ce experienţe profesionale au şi ce activităţi derulează organizaţiile neguvernamentale pe care le conduc.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări