Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 28.03.2016
Ştiri şi Joburi

Măsurarea impactului voluntariatului

Federația VOLUM vă invită la primele evenimente pentru aplicarea ghidului și a instrumentelor de măsurare a impactului voluntariatului.

În iulie 2015, Federația VOLUM a început, alături de partenerii săi, un demers de creare a unui sistem de măsurare a impactului social și economic pe care voluntariatul îl are în România. Acest demers are ca scop întărirea capacității organizațiilor pentru măsurarea impactului programelor și a activităților de voluntariat în rândul organizațiilor care implică voluntari din România și va avea drept rezultat un ghid de măsurare a impactului voluntariatului în România.

Ghidul va fi prima resursă de acest tip din România și va pune la dispoziția organizațiilor care lucrează cu voluntari instrumente și modele de măsurare a impactului personal și comunitar cu valoare socială utilizând scale multiple. Grupul de lucru va adapta ghidul situației social-economice din România și dezvolta un instrumentar aplicabil în cazul României. Realizarea ghidului este un prim pas spre studierea impactului organizațiilor care mobilizează voluntari în România, și deci a voluntariatului în general.

În aprilie 2016 Federația VOLUM, împreună cu experții cu care colaborează în acest demers, va organiza 3 sesiuni de lucru și instruire pe utilizarea ghidului de măsurarea impactului destinate a 100 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din România, cu precădere coordonatorilor de voluntari. dar nu numai. Acestea sunt programate astfel:

5 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (1)

11 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (2)

15 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (3)

Seminarele se vor desfășura în intervalul orar 10.00 – 15.00. Locația și agenda vor fi comunicate către cei înscriși. Mai multe detalii despre acesastă inițiativă puteți găsi AICI.

Vă invităm să vă înscrieți la 1 seminar din cele trei disponibile completând formularul prezent AICI, până la data de 31 martie 2016 (pentru seminarul din 5 aprilie) și până la data de 7 aprilie 2016 (pentru seminarele din 11 și 15 aprilie). Conținutul seminarelor este același.

Pentru participanții din afara Bucureștiului se va asigura transportul, cazarea (1 noapte) iar pe parcursul evenimentului se vor asigura 2 pauze de cafea și 1 pauză de prânz.

Aceste ateliere se desfășoară în cadrul proiectului Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări