ONG
Al treilea sector
Data: 27.05.2015
ONG / Social

LIVE VIDEO: Copiii şi stereotipurile  

Societatea ne învaţă că băieţii nu trebuie să plângă şi că fetiţele nu trebuie să se joace cu maşinuţe. Cristiana Haica, psiholog, vorbeşte, în direct pe AlTreileaSector.ro despre stereotipurile care influenţează dezvoltarea copiilor.

 Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

 „Cum să te joci cu maşinuţele? Sunt jucării pentru băieţi. Hai să căutăm o păpuşică pentru o fetiţă drăguţă ca tine!”, „Ţi-am spus să nu mai plângi! Doar fetiţele plâng! Uită-te la ceilalţi băieţi, toţi sunt curajoşi”. Aşa sună câteva dintre reacţiile pe care le au anumiţi părinţi când copiii lor manifestă preferinţe sau atitudini care nu se încadrează în standardale adulţilor cu privire la băieţi şi fete.

Asociaţia React, în parteneriat cu sindicatul Danubius Drobeta, organizează astăzi, 27 mai, la Drobeta-Turnu Severin, un atelier pe tema egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, cu accent pe stereotipurile pe care adulţii le transmit, direct sau indirect, copiilor lor, încă din primii ani de viaţă.

Cristiana Haica, psiholog clinician şi psihoterapeut, va analiza modul în care stereotipurile influenţează dezvoltarea copiilor, viitorii angajaţi de mâine.

Evenimentul – „Creştem şi educăm copii şi stereotipuri” – face parte din proiectul „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”, care promovează egalitatea de şanse şi integrarea socio-profesională în rândul femeilor din mediul urban.

AICI puteţi consulta agenda atelierului.

Vă invităm să urmăriţi transmisiunea LIVE a evenimentului:

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări