Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Întârzie fondurile structurale pentru economie socială

Lansarea apelului de proiecte pentru domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” (Axa  prioritară 6) întârzie şi, cel mai probabil, nu va fi lansat în luna septembrie, cum s-a promis.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Deşi au anunţat oficial de două ori, în 2013, lansarea apelului de proiecte pentru domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” (Axa  prioritară 6), oficialii AM POS DRU declară că este foarte probabil să nu se lanseze nici în luna septembrie.

Încă din luna februarie 2013, după ce reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat deblocarea fondurilor POS DRU pentru România, Cristian Ababei, directorul general al AM POS DRU,  afirma că AM POS DRU se pregăteşte să înceapă trei noi sesiuni de depunere de proiecte, printre care şi DMI 6.1. Însă, lansarea apelului destinat dezvoltării economiei sociale preconizată pentru martie – aprilie, nu a mai avut loc.

Ababei a declarat şi la finele lunii august că apelul de proiecte pe domeniul major de intervenţie (DMI) „6.1 – Dezvoltarea economiei sociale”, va fi lansat la jumătatea lunii septembrie. Tot atunci, directorul AM POS DRU preciza că bugetul pentru DMI 6.1 va fi de circa 200 de milioane de euro şi că suma ar putea creşte până la sfârşitul anului, dacă vor rămâne bani necheltuiţi de la proiectele încheiate în 2013.

„Până acum, apelurile de proiecte s-au lansat, de regulă, la o săptămână sau două distanţă de publicarea finală a ghidurilor destinate solicitanţilor. Deocamdată, pe site a fost publicat doar un draft pentru 6.1. Aşa că nu credem că apelul va fi lansat în această lună, deşi nu putem afirma cu siguranţă acest lucru”, au declarat, pentru AlTreileaSector.ro, reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU).

Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, la secţiunea „Calendar orientativ lansări POS DRU”, în cadrul axei prioritare 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, se menţionează că lansarea apelului de proiecte pe DMI 6.1 este preconizată pentru 2013.

Sursă foto: sxc.hu

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări