ONG
Al treilea sector
Data: 11.06.2014
ONG / PR & marketing

Gala Societății Civile 2014: miza pe generaţiile viitoare

11 dintre cele 18 premii acordate la cea de-a 12-a ediție a Galei Societății Civile au fost decernate pentru proiecte destinate copiilor și tinerilor.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Organizațiile neguvernamentale din România au avut aproape 150 de proiecte înscrise la Gala Societății Civile 2014, eveniment desfășurat la Ateneul Român, din Capitală. Organizatorii au acordat 17 premii întâi, pentru fiecare dintre categoriile din competiție, la care s-au adăugat mai multe distincții speciale.

Vedetele galei au fost proiectele care și-au propus să rezolve unele probleme ale copiilor și tinerilor. Ele au primit zece dintre cele 17 premii întâi, precum și marele premiu al evenimentului.

Salvați Copiii România a  câștigat marele premiu al galei, cu proiectul „Bun venit pe lume!, inițiativă recompensată și la secțiunea „Sănătate”. Campania „Bun venit pe lume!” a început în octombrie 2012, cu scopul de a strânge bani pentru dotarea maternităților din România cu echipamente și incubatoare, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Obiectivul organizației este reducerea cu 15% a mortalității infantile și a mortalității copiilor sub 5 ani, până la sfârșitul lui 2015.

De asemenea, Salvați Copiii România a primit și premiul întâi la secțiunea „Buget –/ Eficiență +”, cu proiectul „Îmbunătățirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea și completarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”. Bugetul demersului a fost de zero lei.

La categoria „Programe”, a fost desemnată învingătoare inițiativa „Creșterea nivelului de control al tuberculozei în România, prin intervenții orientate către grupurile sărace și vulnerabile” Fundația Romanian Angel Appeal.

Premiul pentru „Originalitate” a fost acordat Asociaţiei React, pentru proiectul Controlin – care vine in sprijinul românilor cu diabet de tip I si II, folosind telemedicina.

Celelalte premii întâi au fost acordate astfel:

- educație, învățământ, cercetare: „Universități de vară pentru elevi”Alianța Națională a Organizațiilor Studențești;

- artă și cultură: „Mândrie și beton” – Ioana Călinescu și Petruț Călinescu;

- apărarea drepturilor individuale/colective: „Ziua Națională a Adopției”Ador Copiii;

- comportament civic și participare publică: „Siguranța copiilor în drum spre Școala nr. 279”Grupul de Inițiativă Civică Callatis – Drumul Taberei;

- incluziune socială: „Speranță într-o viață mai bună”Asociația Touched Collection;

- servicii de asistență socială: „Îngrijim împreună”Hospice Casa Speranței;

- protecția mediului: „O pădure pentru fiecare școală”Mihai Eminescu Trust;

- dezvoltare economică și socială: „Lumină pentru Ursici”Asociația Free Miorița;

- voluntariat: „Locuitorii cartierului Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului”Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei;

- tineret: „The Duke of Edinburgh’s International Award Romania”The Duke of Edinburgh’s International Award Romania;

- impact: „O pădure pentru fiecare școală ”Mihai Eminescu Trust   ;

- durabilitate: „Șansă pentru copil”Asociația Hrăniți Copiii;

- proiecte și campanii de responsabilitate socială: „10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii” Asociația OvidiuRo.

Gala Societății Civile se desfășoară anual și premiază cele mai bune proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice. Evenimentul este organizat de Fundația Gala Societății Civile, parte din grupul de comunicare Millenium People.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări