Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Gala Oameni pentru Oameni, sub semnul donatorilor individuali

Donatorii individuali vor fi vedetele celei de-a 11-a ediţii a Galei Oameni pentru Oameni, eveniment de recunoaştere a iniţiativelor filantropice.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Gala Oameni pentru Oameni, eveniment ce va avea loc la Bucureşti, pe 13 noiembrie, a strâns peste 145 de nominalizări de oameni, companii şi organizaţii neguvernamentale care şi-au  ajutat comunităţile cu sponsorizări, donaţii şi voluntariat.

„La ediţia din 2013 am primit aproximativ 120 de nominalizări. Faptul că avem mai multe nominalizări pentru ediţia de anul acesta este un lucru foarte bun, din prisma diversităţii. Pe de altă parte, nominalizările pe care le-am primit ne arată că există încă o perioadă de criză, aspect evidenţiat prin sumele mici implicate în proiecte. Totodată, din nominalizările primite pentru ediţia din 2014, am observat că organizaţiile neguvernamentale au început să acorde o atenţie din ce în ce mai mare donatorilor individuali, în condiţiile în care unele resurse corporative s-au epuizat”, declară Mădălina Marcu, director dezvoltare resurse în cadrul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare (ARC) România, unul dintre organizatorii evenimentului.

La gala vor fi acordate 12 distincţii – câta una pentru fiecare dintre cele 11 categorii şi marele premiu. În 2014 va exista și un premiu pentru „cel mai bun program de educaţie adresat comunităţilor profesionale”, prin care va fi recunoscută implicarea unei companii în pregătirea unei categorii de profesionisti.

Cele mai multe nominalizări (peste 30, fiecare) primite la Gala Oameni pentru Oameni 2014 sunt la categoriile „generozitatea care schimbă vieţi” şi „cea mai de impact intervenţie a unei companii în comunitate prin sponsorizare”.

Gala are o tradiție de 11 ani, perioadă în care a premiat aproape 150 de oameni care schimbă România în bine. Toţi cei 120 de nominalizaţi de la ediţia de anul trecut au însumat, prin proiectele lor, donaţii şi muncă voluntară în valoare totală de circa 14 milioane de euro.

Gala Oameni pentru Oameni va fi organizată de ARC România şi de Camera de Comerţ Americană în România.

 

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări