Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Finanţări mici pentru ONG-urile din România (II)

Mai mulți finanțatori externi pun la bătaie mii sau zeci de mii de dolari, euro ori lire sterline și pentru organizațiile neguvernamentale din România.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

AlTreileaSector.ro vă prezintă a doua serie de finanţatori internaţionali la care pot apela ONG-urile româneşti care vor să obţină finanţare pentru proiectele lor.

Fundaţia Diageo

Organizaţia neguvernamentală a fost creată de producătorul britanic de băuturi alcoolice Diageo. Fundaţia acordă finanţări de maximum 50.000 de lire sterline, pe o perioadă de cel mult trei ani, pentru entităţi sociale din Europa de Est, Africa, America Latină şi Asia.

Programul „Global Environment Facility”

Programul a fost înfiinţat în 1992 şi oferă finanţări de maximum 50.000 de dolari, pentru organizaţii care sunt active în următoarele zone: biodiversitate, schimbări climatice, protejarea solului, management sustenabil al pădurilor şi combaterea poluării. Programul se adresează organizaţiilor neguvernamentale din peste 120 de ţări, inclusiv România.

Cumber Family Charitable Trust

Organizaţia caritabilă britanică  îşi propune să genereze bunăstare socială şi sprijină atât proiectelor din sfera agriculturii, cât şi iniţiativelor care încearcă să rezolve probleme din domenii precum educaţie ori sănătate. Cei interesaţi să atragă banii organizaţiei pot depune proiecte de două ori pe an.

Fundaţia LankellyChase

Fundaţia a fost creată în 1962 de filantropul britanic Major Allnatt, cu scopul de a  îmbunătăţi viaţa oamenilor dezavantajaţi. Organizaţia finanţează proiecte care vizează oamenii fără adăpost, consumatorii de droguri, bolnavii, săracii şi victimele violenţei.

Fundaţia Barbara Ward

Fundaţia a sprijinit, din 2001 până în prezent, mai mult de 2.550 de proiecte, depuse de peste 350 de organizaţii neguvernamentale. Valoarea medie a unei finanţări acordate de fundaţie este circa 2.200 de lire sterline. Organizaţia neguvernamentală sprijină iniţiativele care vizeză copiii dezavantajaţi

AICI puteți citi prima parte a articolului.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări