ONG
Al treilea sector
Data: 19.06.2015
ONG

Finanțări mici pentru ONG-urile din România (I)

Dacă lucrați într-o asociație sau fundație și vreți să atrageți câteva mii de euro pentru un proiect, tot ceea ce trebuie să faceți este să aplicați la fondurile puse la bătaie de diverși finanțatori internaționali.

Liviu Florea, redactor-șef AlTreileaSector.ro

Asociațiile și fundațiile românești care vor să obțină bani pentru implementarea de proiecte mici pot atrage fonduri disponibile prin intermediul unor finanțatori din străinătate.

AlTreileaSector.ro vă prezintă, în continuare, mai multe informații despre finanțatorii internaționali pe care organizațiile neguvernamentale românești îi pot aborda pentru a obține resurse pentru proiectele pe care doresc să le implementeze.

ViiV Healthcare

ViiV Healthcare este o companie înființată în 2009 de giganții farma GlaxoSmithKline (GSK) și Pfizer. Compania are ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor nevoiți să trăiască cu HIV. ViiV Healthcare are disponbile patru linii de finanțare, care se adresează comunităților celor mai vulnerabile în fața HIV, mamelor infestate cu HIV, minorităților sexuale expuse stigmatizării, precum și bebelușilor și copiilor nevoiți să trăiască cu HIV.

Global Greengrants Fund

Valoarea maximă a unui grant acordat de fundația caritabilă americană este de circa 5.000 de dolari. Principalul program de finanțare al organizației vizează inițiativele dedicate protejării mediului. De asemenea, fundația sprijină atât ideile care luptă pentru apărarea și promovarea drepturilor femeilor, cât și crearea unor programe independente de finanțare pentru actorii din sectorul neguvernamental.

Fundația Lantos pentru Drepturile Omului și Justiție

Organizația neguvernamentală a fost fondată în 2008 pentru a continua munca lui Tom Lantos, singurul supraviețuitor al Holocaustului ales în Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA). Fundația finanțează indivizi și entități nonprofit care au ca scop apărarea drepturilor omului, justiției, decenței, demnității și libertății oriunde în lume.

Virginia Gildersleeve International Fund

Fondul american finanțează cu maximum 7.500 de dolari proiecte în arii variate, precum educație, sănătate, dezvoltare economică și drepturile omului. Virginia Gildersleeve International Fund acordă suport organizațiilor guvernate și conduse de femei, care contribuie la încurajarea implicării femeilor în țările aflate în curs de dezvoltare, inclusiv în statele emergente din Europa de Est și din fosta Uniunea Sovietică.

Sigrid Rausing Trust

Sigrid Rausing Trust (SRT) este una dintre cele mai importante fundații filantropice din Marea Britanie. Misiunea organizației este de a sprijini mișcarea internațională a drepturilor omului. De obicei, fundația încheie contracte de finanțare pe cel mult un an. Nu există un minimum sau un maximum al sumelor acordate, dar SRT nu obișnuiește să contribuie cu peste 25% din bugetul unui proiect sau al unei organizații.

AlTreileaSector.ro va publica, în săptămânile următoare, partea a doua a articolului.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări