Finanţari şi fundraising
Al treilea sector

Finalul de aprilie aduce milioane pentru ONG-uri

25 şi 30 aprilie sunt ultimele zile în care ONG-urile mai pot înscrie idei de proiecte pentru a obţine fonduri de câteva milioane de euro scoase la bătaie de diferiţi finanţatori.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Finalul lunii aprilie aduce cu sine şi termenele limită până la care asociaţiile şi fundaţiile din România pot aplica la fondurile puse la bătaie de câţiva dintre finanţatorii sectorului non profit: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă (fosta Fundaţie Soros).

Fondul pentru Inovare Civică

Fondul pentru Inovare Civică este o iniţiativă prin care FDSC atrage bani de la companii şi finanţează proiecte de inovare civică la nivel naţional sau la nivelul comunităţilor. Fondul urmăreşte să sprijine iniţiative de mobilizare şi responsabilizare a cetăţenilor, acţiuni de advocacy şi monitorizare a instituţiilor/autorităţilor publice, precum şi implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii. ONG-urile interesate pot să aplice până pe 25 aprilie. Valoarea finanţărilor acordate va fi de maximum 14.550 de euro pentru fiecare proiect, care nu poate avea o durată mai mare de 12 luni. O organizaţie poate depune cel mult două scrisori de intenţie, în calitate de solicitant sau de partener.

Programul „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”

Obiectivul general al programului, implementat de MCPN, este „protejarea şi conservarea patrimoniului cultural pentru generaţiile viitoare şi facilitarea accesului la patrimoniu a publicului larg”. Alocarea financiară totală, pentru care se pot depune cereri de finanţare până pe 25 aprilie, este de circa 1,2 milioane de euro. Aproape 700.000 de euro vor primi proiectele care vizează dezvoltarea comunităţilor locale şi „asigurarea unor mijloace de trai durabile din punct de vedere economic prin revitalizarea patrimoniului natural şi cultural”. Fiecare proiect eligibil pentru finanţare va primi între 25.000 şi 85.000 de euro.

ERASMUS+ pentru parteneriate strategice

Instituţiile de învăţământ superior, şcolile, ONG-urile sau furnizorii de formare pot aplica, până pe 30 aprilie, ora 13:00, pentru banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţia României, prin componenta de „parteneriate strategice” a noului program ERASMUS+. Organizaţiile din România vor primi aproape 11,8 milioane de euro în 2014. Banii vor putea fi accesaţi  atât până pe 30 aprilie, cât şi până la 1 octombrie, pentru că programul este împărţit în două etape. Aplicanţii trebuie să aibă în vedere că un parteneriat strategic trebuie să includă cel puţin trei organizaţii din ţări diferite, cu excepţia asocierilor dintre şcoli, dintre autorităţile şcolare şi din domeniul tineret, unde pot fi minimum două organizaţii, din două state diferite.

Competiţia de idei pentru inovare socială „Serendino – Unde dai şi unde crapă!”

Concursul este lansat de FSD si oferă premii şi finanţări în valoare totală de 86.700 euro. „Serendino – Unde dai şi unde crapă!” face parte din programul „SEn – The Social Enterprise”, ce susţine inovaţia în domeniul antreprenoriatului social. Termenul pentru înscriere este 30 aprilie, ora 17:00. Participanţii cu cele mai bune idei vor primi 20 premii, iar primele zece propuneri cu potenţial de a deveni afaceri sau instrumente de susţinere a antreprenoriatului social (cu precădere în comunităţile defavorizare), vor primi, fiecare, maximum 7.200 de euro.

Sursa foto: freeimages.com

 

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări