Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 11.09.2015
Ştiri şi Joburi

Festival stradal în Timpuri Noi

Asociația Komunitas organizează în zilele de 12 și 13 septembrie evenimentul “Piaţa de weekend – Festival stradal în Timpuri Noi”.

Târgul va avea loc în zona pieței sezoniere Dăbuleni din cartierul Timpuri Noi (intersecția dintre strada Alexandru Vlahuță, strada Dimitrie Anghel și strada Ștefan Octavian Iosif), unde piața se va transforma temporar în scenă urbană de activităţi socio-culturale. Vizitatorii vor participa la activități de socializare, creație și educație, oferite gratuit de Asociația Komunitas.

Evenimentul va aduce în stradă muzică, ateliere creative pentru copii, paint party (o pictură colectivă realizată de artiști împreună cu cetățenii din cartier), cinematograf în aer liber, atelier de plantat, stand up comedy, atelier de drumming, ateliere de poi, atelier de intervenții urbane pe fotografii, prezentarea proiectului ”Uleiosul. Programul evenimentului și detalii despre artiștii care îl vor susține se pot găsi aici: https://www.facebook.com/events/1484046591919887/

piata de weekend

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ”Spaţii urbane în acţiune”, iar scopul este de a activa fosta piață sezonieră Dăbuleni, printr-o serie de acțiuni care să accentueze potențialul acestui spațiu public. Locatarii din împrejurimi pot folosi astfel de zone într-un mod constructiv și distractiv, care să stimuleze spiritul comunitar.

În evenimentul Piaţa de Weekend – Festival stradal în Timpuri Noi este inclus și proiectul Cinematograf în aer liber, proiect finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, în cadrul Anualei de Arhitectură 2015 cu tema Construind comunitatea. Pentru mai multe detalii accesaţi www.anuala.ro.

Proiectul ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a trei cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi), într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele trei cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din cinci școli/licee situate în cele trei cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

”Spaţii urbane în acţiune” se derulează în perioada 1 mai 2014- 30 octombrie 2015 şi este coordonat de Asociația Komunitas, în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România.

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața, București!, Creionetica, Asociația Bucureștiul Tinerilor, On The Vibe Side,

Sponsori:  STUDENTPLOT.RO, POSCA

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări