ONG
Al treilea sector
Data: 23.04.2015
ONG / Social

Femeile din mediul neguvernamental românesc (II)

Am aflat deja că femeile predomină în sectorul ONG din România. În a doua parte a articolului „Femeile din mediul neguvernamental românesc” am găsit câteva explicaţii.

 Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Circa 60% dintre cele 100 de organizaţii neguvernamentale analizate recent de AlTreileaSector.ro au ca preşedinte, director executiv sau ca principal fondator o femeie. AlTreileaSector.ro a căutat explicaţiile pentru „dominaţia” femeilor din sectorul nonprofit românesc.

„Este simplu de înțeles de ce femeile sunt majoritare în organizațiile neguvernamentale românești. Organizaţiile neguvernamentale, fiind nonprofit, nu sunt sunt interesate să intre în competiţie. Iar competiţia este o caracteristică tipic masculină. De asemenea, organizaţiile neguvernamentale sunt nişte instituţii axate pe ideea de grijă, iar a avea grijă este, prin excelenţă, un atribut feminin”, afirmă Lavinia Țânculescu, psiholog specializat în psihologia muncii și în psihologie industrială.

Analiza AlTreileaSector a arătat că femeile deţin majoritatea în aproape 80% dintre structurile de personal ale asociaţiilor şi ale fundaţiilor care şi-au făcut publice echipele prin intermediul site-urilor proprii.

„Nu cred că, într-o organizaţie neguvernamentală, ar trebui să existe neapărat un echilibru numeric între bărbaţi şi femei. Este ca şi când ai spune că în armată ar trebui să existe un echilibru între femei şi bărbaţi. Armata aduce în prim plan ideea de protecție, apărare și forță fizică, acțiuni care ar putea să fie exercitate și de o femeie, însă nu ca prim atribut al acesteia. Aș atribui mai degrabă un grad ridicat de rezistență psihică mai mult decât fizică unei femei, chiar dacă există și femei halterofile sau femei care practică sporturi ce presupun agresiune fizică”, mai spune Țânculescu.

Profilul instituțiilor de învățământ superior ar putea fi o altă explicație pentru numărul mare de femei din organizațiile neguvernamentale. „Un motiv pentru ponderea ridicată a femeilor în sectorul neguvernamental ar fi că, în general, facultățile cu profil uman au mai mulți studenți de sex feminin decât masculin. Pe de altă parte, femeile sunt înzestrate, nativ, cu aptitudini necesare domeniilor în care activează majoritatea instituțiilor nonguvernamentale. Câteva dintre aceste aptitudini sunt empatia, comunicarea sau grija pentru ceilalți”, subliniază Floriana Enescu, managing director la firma de executive search Qualia.

Viorel Micescu, unul dintre cei mai longevivi manageri din mediul neguvernamental, care deţine din 1996 funcţia de director executiv al Centrului de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS), lucrează într-o organizaţie în care femeile sunt majoritare.

„Comparativ cu bărbații, femeile au un plus în ceea ce privește seriozitatea, persistența și modul în care își acceptă sarcinile. Au însă și minusurile lor. Un minus este că, față de bărbați, femeile au o mai mare propensiune să se certe între ele”, menționează Micescu.

Printre cele 100 de fundații și asociații analizate de AlTreileaSector.ro, există și nouă ONG-uri care au fost fondate doar de către femei sau în care lucrează doar femei. Asociația De-a arhitectura, care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit, este una dintre ele. Șase mame, arhitecte, au înființat organizația neguvernamentală, în 2013.

„Ne-am strâns un grup de prietene, cu același impuls, în același moment al vieții, ne-am mobilizat și am făcut asociația. Nu ne-am propus niciun moment să excludem bărbații. A fost o conjunctură”, declară Corina Croitoru, membru fondator al asociației De-a arhitectura.

Organizația derulează programe educaționale în peste 100 de școli din țară. Cursurile sunt ținute, voluntar, de arhitecți. „Avem vreo 150 – 160 de arhitecți voluntari. Dintre ei, doar vreo 5-6 sunt bărbați. Avem foarte puțin arhitecți bărbați care se implică în proiectele noastre deoarece ei consideră educația o chestie mai de femei, pentru că îți trebuie diverse calități, precum răbdarea, care sunt mai întâlnite la femei”, mai spune Croitoru.

„Dominația” femeilor în sectorul nonprofit local a fost confirmată și în 2010, de studiul „Starea sectorului neguvernamental”, publicat de echipa de organizare a Galei Societății Civile.

AICI puteți citi prima parte a articolului despre femeile din mediul neguvernamental românesc.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări