ONG
Al treilea sector
Data: 04.07.2014
ONG / Sănătate

Cum salvezi lumea cu lăzi de suc?

Țările emergente sunt adevărate cimitere: 1 copil din nouă  moare înainte să atingă vârsta de cinci ani, din motive banale. Un britanic a avut o idee genială, care salvează vieți.

Simon Berry a așteptat mai bine de două decenii ca să-și trăiască visul. În 1988 a avut o idee nebunească: să livreze medicamente în cele mai izolate locuri din lume, prin intermediul lăzilor de Coca-Cola. Douăzeci de ani mai târziu, planurile sale au început să prindă contur. În 2008 și-a prezentat ideea, sub numele de ColaLife, pe o pagină de Facebook, iar susținătorii nu au întârziat să apară. Mișcarea începută pe rețeaua de socializare s-a transformat, în 2011, într-o organizație neguvernamentală, cu sediul central în Marea Britanie.

Livrarea propriu-zisă de medicamente, cu ajutorul lăzilor de suc, a început în 2012, printr-un proiect pilot derulat în Zambia, o țară africană cu peste 12 milioane de locuitori. Demersul își propune să reducă mortalitatea infantilă cauzată de diaree. Prin intermediul distribuitorilor producătorului american de băuturi carbogazoase, organizația neguvernamentală ColaLife le trimite copiilor, în lăzile de suc, kituri care conțin soluții orale pentru rehidratare, săpun cu zinc și materiale educaționale.

Circa 45% dintre copiii care aveau nevoie de kituri le-au primit, în doar un an, scrie revista americană Forbes. În 2013, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a prezentat kitul ca o inovație care, extinsă la nivel mondial, ar putea salva foarte multe vieți.

Simon Berry nu a reușit doar să ofere medicamente de bază pentru sănătatea oamenilor, ci și să creeze un mediu economic al cărui scop este tratamentul împotriva diareei. Medicamentele incluse în kit sunt fabricate în Zambia, iar setul de produse este distribuit cu ajutorul retailerilor locali.

Obiectivul ONG-ului este ca proiectul să fie extins și în alte țări africane ori state emergente. În prezent, ColaLife a reușit să încheie parteneriate cu alte organizații, care testează deja proiectul în țări precum India sau Uganda.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări