ONG
Al treilea sector
Data: 25.08.2014
ONG

Cum îşi recrutează ONG-urile angajaţii

Asociaţiile şi fundaţiile au dat startul recrutărilor de toamnă. AlTreileaSector.ro vă invită să aflaţi unde găsiţi locurile de muncă disponibile în sectorul nonprofit.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

Sfârşitul verii a umplut Internetul cu anunţuri de recrutare ale organizaţiilor neguvernamentale. De la voluntari sau specialişti în fonduri europene, până la fundraiseri ori ambasadori, ONG-urile caută angajaţi noi ca să-şi consolideze echipele înainte de finalul anului. Strategiile de abordare a candidaţilor variază: în vreme ce multe organizaţii se folosesc doar de site-urile proprii ori de profilul creat pe reţeaua de socializare Facebook, altele au o strategie complexă, care implică folosirea mai multor instrumente în paralel.

ONG-urile mici ori cele care nu dispun de buget de recrutare aleg, de regulă, să-şi publice anunţurile de recrutare doar pe propriile site-uri şi/sau pe pagina de Facebook. Dezavantajul folosirii unei astfel de metode de atragere de personal este că mesajul ajunge la un număr restrâns de candidaţi. Astfel, organizaţia are mai puţine şanse de a găsi oamenii potriviţi.

Pe de altă parte, există ONG-uri care îşi atrag candidaţi cu anunţuri publicate pe site-uri specializate în recrutare, precum şi în diverse comunităţi online pe care le frecventează destinatarii ofertelor de locuri de muncă. Publicarea unui job pe un site de recrutare oferă mai multe avantaje.

„Vorbim, în primul rând, de vizibilitate, de expunerea de care beneficiază un anunţ plasat pe un site de recrutare. De faptul că poate fi accesat, citit de mii de oameni în acelaşi timp, că sute de oameni pot aplica în decurs de câteva ore şi de faptul că, prin instrumentele puse la dispoziţie de un site specializat, recrutarea este mult mai rapidă şi mai uşoară”, afirmă Laura Chilom, PR Executive al eJobs Group, companie care operează site-ul de recrutare eJobs.ro.

Asociaţia pentru Educaţie, Formare Profesională şi Leadership (ED4Lead) face recrutări şi a pus anunţuri pe mai multe site-uri de profil. „Experienţa lucrului cu astfel de site-uri ne-a arătat că numărul de aplicaţii pe care le primim după ce publicăm anunţurile este foarte mare”, declară Mirela Măzăreanu, coordinator & HR Executive la ED4Lead.

Totodată, asociaţia doreşte să ajungă la candidaţi nu doar prin intermediul site-urilor de recrutare, ci şi cu ajutorul paginii de Facebook sau a grupurilor pe care sunt prezenţi studenţii aflaţi în primul an de facultate. „Nu aş spune neapărat că o metodă de recrutare este mai eficientă decât alta. Lucrurile sunt împărţite – 50% dintre candidaţi îi găsim cu ajutorul anunţurilor pe care le publicăm pe site-urile de recrutare şi 50% prin intermediul paginii de Facebook ori a grupurilor specializate dedicate studenţilor”, precizează Măzăreanu.

O altă organizaţie neguvernamentală care a ales să îşi publice oferta de joburi prin intermediul mai multor canale de recrutare este Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) România. Asociația așteaptă CV-uri pentru patru posturi de reprezentant de strângere de fonduri. „Am ales să folosim mai multe instrumente de recrutare pentru a ajunge la un număr cât mai mare de candidaţi. Anumite canale de recrutare te ajută să ajungi mai uşor la persoanele specializate, iar altele, să descoperi oameni surprinzători, de unde nu te-ai aştepta. În această perioadă nu poţi să ignori nicio sursă de recrutare”, spune Georgiana Ilie, director de comunicare ARC România.

AlTreileaSector.ro a analizat ofertele de joburi publicate de organizaţiile neguvernamentale pe bestjobs.ro, eJobs.ro şi myjob.ro, trei dintre cele mai importante site-uri de recrutare de pe piaţa românească. Autism România este singura organizație non-profit cu anunțuri active pe toate cele trei site-uri de recrutare și așteaptă aplicații pentru posturile de terapeut ocupațional, ergoterapeut, psihopedagog, psiholog și voluntari pentru proiectul „Start în viață pentru tinerii cu autism”. De asemenea, Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF) este ONG-ul cu cele mai multe anunțuri, opt, pe un singur site de recrutare, respectiv myjob.ro. Fundația caută mai mulți oameni pentru poziții ca asistent social de proiect, mediator școlar, profesor de limba română sau psihopedagog.

Pe myjob.ro şi ejobs.ro există, în total, în secţiunile ONG/voluntariat, aproximativ 330 de locuri de muncă disponibile. „În acest moment, pe eJobs sunt publicate peste 200 de job-uri din departamentul ONG/voluntariat, un număr mic de job-uri comparativ cu domenii precum vânzări, customer/Client service, transporturi sau IT dar, în acelaşi timp, un număr important, având în vedere dimensiunea şi specificul domeniului dedicat organizaţiilor neguvernamentale. Este important de subliniat modul constant în care sunt publicate anunţuri pentru ONG-uri şi voluntariat pe eJobs – în fiecare lună apar job-uri noi, disponibile în organizatii cu o istorie mai veche sau mai nouă în România”, mai spune Chilom.

O căutare după „ONG” pe bestjobs.ro a returnat 29 de anunţuri de joburi, dar site-ul nu menţionează câte posturi sunt disponibile în total pentru candidaţi.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări