Ştiri şi Joburi
Al treilea sector
Data: 26.01.2016
Ştiri şi Joburi

Culegere trilingvă de Basme Rome

Romano ButiQ anunţă lansarea în mediul online a unei Culegeri de Basme Rome, disponibilă în variantă trilingvă- română, romani și engleză. 

Basmele care se regăsesc în culegere au fost culese de Alina Șerban, în principal de la Tanti Veta care ne-a împărtășit câteva din poveștile rome păstrate de-a lungul timpului pe cale orală. Prin transmiterea basmelor din generație în generație, o comunitate are posibilitatea de a-și face cunoscute și de a prezerva diferite expresii ale imaginației, identității și memoriei acelei comunități.

Proiectul Poveşti nespuse – Untold Stories, în cadrul căruia a fost lansată culegerea, își dorește ca prin aceaste basme să contribuie la creșterea nivelului de cunoaștere privind complexitatea și istoria culturii rome precum și la afirmarea identităţii culturale rome.

Invizibilizarea diversităţii experienţelor rome se datorează în parte și faptului că doar viziunea majoritarilor asupra lumii a fost transmisă prin povești. De aceea vă invităm să descoperim și să aducem împreuna la lumină încă un colț din cultura roma, cel al basmelor cu case de sare, fete viteze, băieți milostivi, copii descurcăreți, zmei și împărați, unde nedreptățile, aventurile și curajul se regăsesc deopotrivă. Lectură placută!

AICI puteţi găsi toate cele trei variante ale culegerii de basme.

Proiectul Povești Nespuse – Untold Stories își propune să promoveze identitatea și diversitatea culturală roma. Iniţiatoarea proiectului Poveşti nespuse/Untold Stories este Alina Șerban, absolventă UNATC şi The Royal Academy of Dramatic Art, actriță romă, autoare şi realizatoare de spectacole de teatru şi producţii artistice.

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări