ONG
Al treilea sector
Data: 06.03.2015
ONG

Cinci sfaturi pentru diversitatea echipelor din ONG-uri

Diversitatea în rândul personalului poate contribui la dezvoltarea pe termen lung a ONG-urilor. Vă dezvăluim cinci sfaturi care vă vor ajuta să formați o echipă variată.

O echipă alcătuită din angajați cu educație, experiențe și opinii diferite poate ajuta organizațiile neguvernamentale să facă față mai bine schimbărilor care se petrec constant în sectorul nonprofit, scrie thirdsector.co.uk. Kai Adams, head of charities & social enterprise practice la compania Green Park, oferă câteva ponturi pentru ONG-urile care vor să recruteze oameni cât mai diverși:

Analizează angajații din organizația ta

Dacă îți cunoști angajații pe care îi ai în organizație, atunci vei ști și ce nevoi ai. Identifică deficitul de experiență și abilități, evaluează dacă trebuie să echilibrezi numărul salariaților femei cu cel al angajaților bărbați și observă dacă există suficientă varietate etnică în rândul echipei. Dacă nu înțelegi ceea ce trebuie să schimbi, nu vei putea să faci o planificare corectă.

Vorbește cu beneficiarii

Este organizația ta reprezentatată de angajați? Discută cu beneficiarii pentru a afla opiniile lor. Adesea, ONG-urile cred că își deservesc foarte bine beneficiarii și nu iau în considerare că anumiți angajați nu ies suficient de mult pe teren pentru a înțelege cum funcționează lucrurile. Organizează focus grupuri în rândul voluntarilor și propriilor angajați, pentru a vedea dacă le este clar care sunt misiunea și obiectivele organizației.

Evaluează nevoia de personal nou

Analizează atât zonele din organizație în care ai mulți oameni talentați, cât și pe cele care au nevoie de mai multe talente. Dacă dispui de suficient de multe talente la bază, gândește-te la o strategie pentru a-i ajuta pe oameni să evolueze profesional. Astfel, în câțiva ani, vei avea diversitate și la nivelul conducerii organizației.

Găsește un om din exterior care să te ajute în recrutare

Încearcă să găsești pe cineva din exterior care să se alăture responsabililor cu recrutarea în organizația ta. Dacă toți oamenii implicați direct în procesul de recrutare gândesc la fel în raport cu nevoile de personal ale organizației, aducerea unui consultant extern, care vine cu o perspectivă diferită, poate fi de real folos.

Gândește curajos și la scară mare

Nu pune pe locurile de muncă vacante doar oameni din propria asociație sau fundație ori din alte organizații neguvernamentale. Dacă vrei diversitate în organizație, extinderea ariei de recrutare este indicată. Prin urmare, nu te grăbi să elimini de pe lista scurtă candidații care vin din mediul privat sau public.

Vă recomandăm să citiți și Șapte sfaturi pentru alegerea unui membru în consiliul director

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări