ONG
Al treilea sector
Data: 30.01.2015
ONG / PR & marketing

#Charity, un nou ajutor pentru ONG-uri

Organizaţiile neguvernamentale aflate în căutare de servicii tehnologice vor putea apela, în curând, la specialişti IT, care vor lucra gratuit. Totul va fi posibil prin intermediul #Charity.

Jozsef Czapovics, şeful ingenerilor de la Prezi, o companie fondată în Ungaria, care a ajuns faimoasă în întreaga lume după ce a dezvoltat o platformă online pentru crearea de prezentări, a început să lucreze la un serviciu care va fi de real ajutor organizaţiilor neguvernamentale. Proiectul, denumit #Charity, nu este altceva decât o platformă online, aflată în lucru, care va pune în legătură organizaţii neguvernamentale şi specialişti IT. Experţii IT nu vor cere bani pentru munca lor, ci vor face totul în regim de voluntariat, scrie revista americană Forbes.

Cum va funcţiona instrumentul? Voluntarii vor avea pagini de profil #Charity, pe care le vor crea printr-o autentificare făcută cu ajutorul reţelei de socializare profesională LinkedIn. Voluntarii vor trece prin mai multe filtre pentru ca iniţiatorii proiectului să se asigură că toţi cei care îşi oferă serviciile sunt profesionişti în domeniul lor de activitate. De asemenea, ONG-urile vor avea acces pe platformă doar dacă vor demonstra că îşi iau munca în serios şi că au o nevoie reală de voluntari. „Este trist, dar există multe organizaţii neguvernamentale care doar risipesc banii donatorilor şi nu am vrea să se întâmple acelaşi lucru cu abilităţile inginerilor noştri”, a declarat Franziska Becker, head of marketing la Prezi.

Chiar dacă inginerii implicaţi în proiect nu vor primi bani pentru munca depusă, ei vor fi răsplătiţi periodic cu anumite referinţe reputaţionale. „Acest lucru îi va ajuta, în special, pe inginerii şi designerii tineri, atât ca să-şi construiască un portofoliu profesional, cât şi arate că se implică în comunitate”, a precizat Becker.

Platforma va fi lansată la sfârşitul lui martie, a mai spus oficialul Prezi.

Sursa foto: freeimages.com

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări