Economie socială
Al treilea sector

Generalităţi despre economia socială

Economia socială este o modalitate de rezolvare a problemelor comunității, o cale de dezvoltare a acestora și un model prin care inovația devine accesibilă.

Până nu demult problemele sociale își puteau găsi rezolvarea doar prin instituțiile publice și filantropie. Economia socială cuprinde atât rezolvarea problemei cât și mijloacele necesare pentru aceasta. Speranța este de a găsi o cale nouă prin care venitul comercial să își găsească utilitatea în comunitate și nu în individualism.

Dincolo de această noutate de abordare a problemelor sociale prin resurse provenite direct din activitatea economică, schimbările deja intervenite în comunitățile unde există economie socială sunt vizibile și unanim considerate ca fiind benefice. Rămâne deci doar să găsim modul cel mai eficient prin care să identificăm problemele cu care ne confruntăm, și în același timp metodele prin care acest nou sistem să se afirme pe piață.

Avocat si expert in economie sociala, Adrian Rista

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări