Economie socială
Al treilea sector

35 de tineri antreprenori sociali care schimbă lumea

Au mai puţin de 30 de ani, iar proiectele pe care le-au fondat schimbă lumea în fiecare zi. Faceți cunoștință cu starurile antreprenoriatului social, remarcate de revista americană Forbes.

În 2012, adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai era împușcată în cap de către talibani, care au ales să o pedepsească, astfel, pentru că milita ca tinerele din țara ei să aibă dreptul la educație.  Yousafzai a supraviețuit atacului și a fondat Malala Fund, o organizație neguvernamentală care luptă pentru ca fetele din țările afle în curs de dezvoltare să poată merge la școală.

malala

Malala, 16 ani, apare într-un top din 2014 al celor mai influenți tineri antreprenori sociali din lume, întocmit de Forbes, care a luat în considerare doar oameni de până în 30 de ani.

Pe primul loc în ierarhia întocmită de Forbes se află Shiza Shahid, cofondatoarea Malala Fund. Shahid a fost cea care a avut grijă de Yousafzai pe parcursul recuperării medicale. Absolventă de Stanford, Shadid a făcut ca ideile lui Yousafzai să ajungă în atenția cât mai multor oameni. Până în prezent, tânăra de 24 de ani a reușit să obțină donații de 400.000 de dolari, jumătate de la Banca Mondială și jumătate de la Angelina Jolie și Brad Pitt.

shiza

Poziția a doua în clasamentul revistei americane este ocupată de Chase Adam, 27 de ani, fondatorul Watsi, un site prin intermediul căruia donatorii pot finanța direct cazuri medicale grave. Tânărul a reușit să strângă peste două milioane de dolalari din august 2012 până acum, iar banii au ajuns la circa 1.000 de pacienți, din 16 țări.

chase adam

Kamel Al-Asmar, 29 de ani, încheie primele trei poziții din topul Forbes destinat celor mai tineri antreprenori sociali de succes din întreaga lume. El a reușit să creeze Nakhweh, o platformă online de voluntariat pentru țările arabe. În ultimii ani, instrumentul electronic a găzduit aproximativ 650 de oportunități de voluntariat, în peste 900 de întreprinderi sociale din spațiul arab.

kamel

Vârsta medie a celor 35 de tineri prezenți în clasament este de 26,4 ani, iar 28 dintre ei au cel puțin 25 de ani. De asemenea,  11 dintre ei au 29 de ani,  iar şapte au 27.

21 dintre cele 30 de afaceri sociale prezente în ierarhia Forbes au fost înființate în Statele Unite ale Americii. Dintre cele 21, doar nouă vizează rezolvarea unor probleme ale americanilor. Restul se adresează îmbunătățirii vieții diverselor populații din Africa și Asia.

Lista completă cu tinerii vedetă din antreprenoriatul social global poate fi consultată AICI.

Surse foto: blog.watsi.org; LinkedIn, freeimages.com; instagram.com/malalafund

Alte articole

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proiectele noastre

Parteneri

Recomandări